Mihai Rotaru îl vrea pe “Mamut 2” la Craiova

0
653

Universitatea Craiova negociază aducerea atacantului bosniac Jovo Lukic, de la campioana Bosniei Herţegovina, Borac Banja Luka. Pe mercato stil “Ice Age”, Lukic este un atacant pe profilul “celebrului” Ivan Mamut, un vârf din ciclul Fajic, Jazvic, Glavina, Zakaric, Rambe, Blesa şi alte “specimene” ochite de Mike Rotaru de-a lungul anilor, care nu au adunat împreună 2 goluri pentru Craiova. Lukic e un atacant de forţă, care se descurcă destul de greu cu mingea şi nu marchează foarte des. Atuurile sale ar fi forţa şi implicarea în joc, asta însemnând că este peste Ivan şi Koljic, dar nu are nimic în comun cu Rrahmani, Krasniqi sau alţi atacanţi care şi-au pus amprenta pe campionatul nostru.

Universitatea l-ar urmări pe vârful de 25 de ani şi 1,90 metri şi că acesta a fost recomandat de fostul antrenor al Universităţii Craiova, bulgarul Ivaylo Petev, dar şi de Elvir Koljic. De altfel, antrenorul bulgar l-a şi debutat pe Jovo Lukic în naţionala Bosniei, pe vremea când era selecţionerul acesteia, în urmă cu 3 ani, într-un meci amical cu SUA, scor 0-1. Atunci, Lukic a evoluat 84 de minute, aceea rămânând singura prezenţă a atacantului în naţionala lui Edin Dzeko.

La fel ca Elvir Koljic, Jovo Lukic a evoluat la formaţia bosniacă FK Krupa na Vrbasu, apoi a trecut la Zvijeda Gradacac, de unde a fost achiziţionat de Borac Banja Luka, acum 4 ani. De altfel, Jovo Lukic a fost rezerva lui Elvir Koljic la Krupa na Vrbasu, Lukic înlocuindu-l pe Koljic de obicei pe finalul partidelor.

În acest sezon, Jovo Lukic are 3 goluri în 9 meciuri pentru Borac, unul în preliminariile Champions League, contra albanezilor de la Egnatia. În total, în 4 sezoane şi 136 de meciuri la Borac, Lukic a marcat 38 de goluri şi a oferit 12 assist-uri. Pentru Krupa na Vrbasu a reuşit 12 goluri în 43 de meciuri. Jovo Lukic a mai evoluat, în prima parte a carierei, la Sloga Doboj (13 goluri în 43 de meciuri). Evaluat la 500.000 de euro pe transfermarkt, Jovo Lukic mai are un an de contract cu Borac Banja Luka, formaţie care solicită 1 milion de euro pentru jucător, în timp ce Universitatea Craiova este dispusă să plătească jumătate din sumă, ţinând cont că Lukic a intrat deja în ultimul an de contract cu campioana Bosniei, formaţie calificată în grupele Conference League.

Lukic i-a fost adversar şi lui Răzvan Lucescu, în dubla din Champions League dintre Borac şi PAOK, adjudecată de eleni. Borac tocmai i-a achiziţionat pe fostul fundaş central al Universităţii Craiova, Niko Datkovic, adus în Bănie la iniţiativa lui Devis Mangia, dar şi pe Boban Nikolov, fostul mijlocaş de la Viitorul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul
Numele

Operaţie antispam (completează):  *