Mişcarea cadrelor didactice, aproape de final, pentru anul şcolar preuniversitar 2024/2025

0
73

În ziua de 09 septembrie, va începe anul şcolar preuniversitar 2024/205. Pregătirile sun în plină desfăşurare, şi, în primul rând, ne gândim la necesarul de cadre didactice. Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Dolj a pus la punct detaliile, astfel încât în procesul de învăţământ să nu existe probleme în acest sens. Încă nu s-a încheiat  procesul de mobilitate a cadrelor didactice, ultima probă fiind pe 04 septembrie, atunci când vor fi definitizate toate rezultatele.

Vineri, 30 august, 132 de candidați s-au prezentat la Concursul județean de ocupare a posturilor didactice/catedrelor rămase vacante/rezervate la nivelul judeţului  Dolj  precum şi la Testarea județeană pentru ocuparea posturilor didactice/catedrelor rămase vacante/rezervate, a precizat Inspectoratul Școlar Județean Dolj. “Astfel, 141 de candidați au fost validați pentru susținerea Concursului și a Testării județene, iar şapte   s-au retras în timpul desfășurării probelor scrise (unul din motive medicale,  ceilalţi şase  din motive personale). Proba scrisă din cadrul Concursului județean de ocupare a posturilor didactice/catedrelor rămase vacante/rezervate a fost susținută de 98 de candidați, din cei 110 candidați validați. În urma afișării rezultatelor inițiale, procentul de note peste 5 (cinci) este de 87,8%. La testarea pentru ocuparea posturilor didactice/catedrelor rămase vacante au participat 27 de candidați, iar procentul notelor peste 5 (cinci) este  de 85,2%.  Contestațiile au avut termene de depunere ,  la secretariatul Inspectoratului Școlar Județean Dolj,  în data de 30 august (până la ora 21:00),  și în data de 02 septembrie (până la ora 12:00). Acestea se pot depune și în format electronic la adresa de e-mail contestatii@isjdolj.ro. Rezultatele finale se vor afișa în data luni, 02 septembrie 2024. La Concursul județean, candidații trebuie să aibă minimum nota 5 (cinci) atât la proba scrisă, cât și la proba practică/inspecția specială. La Testarea județeană, nota minimă de promovare, atât a lucrării scrise, cât și a interviului, este 5 (cinci)”, a precizat prof. Irina Ştefana Broscaru, inspector general – adjunct al ISJ Dolj, preşedinte al Comisiei judeţene de mobilitate.

Cum arată datele

Irina Ştefan Broscaru a venit cu date în plus : “Cei mai mulţi candidaţi, la Concursul judeţean, s-au înregistrat la “Psihopedagogie specială, 13, cu toţii obţinând media minimă de admitere. La “Testare”, cei mai mulţi au fost la învăţământul antepreşcolar (creşe) – opt,  şi la cel preşcolar (14). Cred că rezultatele sun bune şi, suntem convinşi, că vom asigura necesarul pentru anul şcolar viitor. În ziua de 02 septembrie, vor fi soluţionate contestaţiile, iar, pe 04 septembrie, va avea loc o nouă şedinţă publică, pentru repartizarea pe posturile vacante “.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul
Numele

Operaţie antispam (completează):  *