Strategii pentru a reuși să trăiți fără datorii fără a cheltui o avere

0
27

Pentru unii europeni, a trăi o viață fără datorii poate părea un privilegiu păstrat pentru câțiva oameni bogați aleși. Cu toate acestea, traiul fără datorii este posibil, chiar și fără a câștiga la loto un milion de dolari. De fapt, a obține mai mulți bani nu înseamnă neapărat că nu veți aluneca în datorii. Dimpotrivă, ați putea chiar să începeți să vă împrumutați mai mult pe măsură ce veniturile dumneavoastră cresc.

Vă recomandăm întotdeauna să vă îndatorați în ultimă instanță, mai ales atunci când aveți nevoi urgente care necesită credite rapide online. În caz contrar, datoriile inutile vă pot cauza probleme financiare de nedescris. Postul nostru împărtășește sfaturi utile pentru a vă ajuta să trăiți fără datorii și să vă bucurați de libertate financiară.

1.         Trăiți în limita sau sub mijloacele dvs.

A trăi sub sau în limitele mijloacelor tale este una dintre cele mai sigure modalități de a evita datoriile. Ar trebui să cultivați această mentalitate pentru a vă asigura că cheltuiți și trăiți întotdeauna în limita mijloacelor dvs. O modalitate de a face acest lucru este să vă definiți nevoile și dorințele. În acest fel, veți fi mai în măsură să vă prioritizați cheltuielile și să știți ce să cumpărați acum și ce poate aștepta.

2.         Stabiliți obiective realiste

Stabilirea unor obiective financiare realiste este o altă modalitate de a nu avea datorii. De exemplu, dacă doriți să cumpărați un articol care vă depășește venitul lunar, puteți planifica un interval de timp convenabil în care puteți economisi și plăti pentru articol.

De exemplu, dacă economisiți în mod convenabil 5.000 de euro pe an pentru a cumpăra un articol neesențial, de ce ar trebui să vă forțați să îl cumpărați în următoarele șase sau opt luni? A fi specific și realist vă va ajuta să cheltuiți banii în funcție de capacitatea dumneavoastră și să evitați datoriile.

3.         Investiți în viitorul dumneavoastră

Investiția în viitorul tău este o altă modalitate de a evita datoriile viitoare. De exemplu, puteți converti o parte din economiile dvs. în valori mobiliare, care plătesc dividende ce oferă venituri regulate. În plus, nu gestionați dumneavoastră aceste active, ci ele generează venituri pasive pentru dumneavoastră. Aceste investiții vă pot proteja împotriva viitoarelor perioade economice dificile care v-ar putea forța să vă îndatorați.

4.         Bugetul pentru fiecare euro

În timp ce urgențele vieții vă pot forța să vă îndatorați și să vă ștergeți economiile, unii oameni alunecă în datorii din cauza unei „igiene” financiare deficitare. Nereușita de a vă planifica banii deschide ușa cheltuielilor nesăbuite și impulsive.

A funcționa fără un buget este ca și cum ai turna bani într-un sac de gunoi. Această tendință face dificil să știi unde se duc banii tăi. Vă pierdeți încet controlul asupra banilor, iar banii încep să vă controleze prin cheltuieli nereglementate.

Așadar, creați-vă și cheltuiți-vă toți banii în funcție de un buget. Un buget vă ajută să rămâneți responsabil de fiecare bănuț și vă permite să știți unde să faceți ajustările necesare pentru a economisi sau a crește.

5.         Automatizează-ți economiile

Viața este plină de urgențe, iar acestea pot lovi pe oricine. Deși nu puteți controla urgențele pentru a determina dacă ar trebui să vină, cum ar trebui să vină și sub ce formă, vă puteți pregăti pentru ele.

A avea un fond de urgență vă ajută în astfel de momente. În acest fel, nu alunecați în datorii inutile încercând să faceți față cheltuielilor bruște. De asemenea, puteți automatiza aceste economii pentru a vă asigura că nu ratați depunerile în fondul de urgență. Automatizarea vă asigură că nu cheltuiți banii pe care intenționați să îi economisiți pentru o zi ploioasă.

6.         Încercați abordarea 50/30/20

De asemenea, puteți evita abisul datoriilor încercând formula 50/30/20. În acest aranjament, vă puteți cheltui aproximativ jumătate din venit pentru nevoi, 30% pentru dorințe și 20% pentru serviciul datoriilor sau economii. Vă rugăm să rețineți că aceste cifre sunt orientări care vă cer să cheltuiți sub ele. Cifrele exacte sub acestea depind de veniturile dvs. personale. Așadar, fiți flexibil și folosiți-vă discreția și circumstanțele financiare predominante pentru a vă regla cheltuielile.

7.         Plătiți-vă toate datoriile

Ajungem la cel mai important sfat pentru a trăi o viață fără datorii – plata. După ce ați spus totul, nimic nu se va schimba dacă nu vă plătiți datoriile curente, deoarece plata este singurul remediu pentru datorii. Atunci când plătiți datoriile, prioritizați-le pe cele cu o rată a dobânzii de 6-8% sau mai mare.

Ori de câte ori este posibil, plătiți suma minimă pentru datoriile dvs. pentru a vă concentra pe rambursarea datoriilor cu dobândă mare. În caz contrar, aceste datorii pot scăpa ușor de sub control și vă pot aduce în probleme financiare mai mari.

8.         Evitați aceste trei obiceiuri favorabile datoriilor

În cele din urmă, trebuie să evitați câteva obiceiuri favorabile datoriilor pentru a evita datoriile. Avem multe mici capcane ascunse ale datoriilor care par nevinovate, dar vă pot provoca multe provocări. Mai jos sunt câteva dintre obiceiurile pe care trebuie să le eviți pe drumul tău spre a te bucura de libertate financiară.

Luarea mai multor datorii decât poți face față

Încă de la început, am spus că ar trebui să vă împrumutați întotdeauna atunci când este necesar și să evitați datoriile ori de câte ori este posibil. Atunci când nu puteți evita să vă împrumutați pentru a face achiziții mari, cum ar fi un vehicul sau o casă, ar trebui să fiți suficient de discret încât să luați doar împrumuturi pe care le puteți plăti în mod convenabil. Nu luați nicio datorie care vă poate cauza mai multe dificultăți financiare sau vă poate expune la urgențe.

Înțelepciunea dictează că ar trebui să vă reduceți datoriile și nu să le măriți. Așadar, asigurați-vă că datoriile pe care le luați se pot încadra confortabil în intervalul dvs. de 20% pe care l-am văzut mai sus. Dacă datoriile tale iau peste 50% din venitul tău lunar și nu ești milionar, ai putea avea mai multe provocări decât încerci să rezolvi.

Utilizarea cardurilor de credit ca soluție pe termen lung

Deși aceste carduri par convenabile, nu le folosiți niciodată ca soluții bănești pe termen lung. În caz contrar, veți suporta rate ale dobânzii foarte mari. Prin urmare, faceți tot posibilul să achitați tot soldul cardului de credit pentru a evita acumularea mai multor datorii.

Ignorarea facturilor sau efectuarea cu întârziere a plăților

În cele din urmă, nu ignorați facturile sau nu le plătiți cu întârziere, deoarece este foarte probabil să suportați penalități de întârziere. Acumularea constantă de penalități de întârziere vă poate mări povara datoriilor și vă poate complica finanțele. Mai mult, întârzierea plății datoriilor pentru o perioadă lungă de timp vă poate afecta scorul de credit.

Părerea noastră finală

Libertatea financiară se bucură cel mai bine atunci când trăiești o viață fără datorii. Am împărtășit strategiile de top pentru a vă ajuta să vă bucurați de această libertate și să rămâneți departe de datoriile inutile. Depinde de dvs. să folosiți aceste informații pentru a vă plăti datoriile curente și pentru a le evita pe cele viitoare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul
Numele

Operaţie antispam (completează):  *