Danezii au plutit spre un nou titlu olimpic la handbal

0
88

Naţionala Danemarcei şi-a confirmat supremaţia mondială şi la Olimpiada de la Paris, adjudecându-şi medaliile de aur, după ce a câştigat toate cele 8 meciuri, iar în finala cu Germania, de la Lille, a zburdat pur şi simplu pe teren. Nordicii s-au impus cu 39-26, în condiţiile în care s-au relaxat şi n-au mai marcat în ultimele 5 minute, meciul fiind decis încă din prima repriză, după care conduceau cu 21-12.

Din 2004 de la Atena nu mai câştigase o echipă toate meciurile la Olimpiadă, atunci fiind o demonstraţie de forţă din partea Croaţiei lui Ivano Balic şi Mirza Dzomba (după o finală tot cu Germania).

Mathias Gidsel a înscris 11 goluri în finală şi a devenit golgheterul turneului olimpic, cu 61 de reuşite, el repetând performanţa de la Tokyo. A fost ultima prezenţă la naţională pentru legendarul Mikkel Hanssen, cel care, la 37 de ani, a câştigat tot ce se putea cu naţionala Danemarcei: 3 medalii olimpice: 2 de aur şi 1 de argint, 5 medalii mondiale: 3 de aur, 2 de argint şi 4 medalii europene: 1 de aur, 2 argint, 1 de bronz. O dată cu Hanssen s-a retras şi un alt mare handbalist danez, Henrik Mollgaard (39 de ani).

Bronzul olimpic a fost obţinut de Spania, care a învins cu 23-22 Slovenia, în finala mică.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul
Numele

Operaţie antispam (completează):  *