Slovenii de la Maribor nu concep să piardă calificarea la Craiova

0
70

Universitatea Craiova a pierdut cu 2-0 prima manşă a dublei cu Maribor, din turul 2 preliminar al Conference League, iar returul este programat azi, de la ora 20.00. Meciul va fi arbitrat de o brigadă din Luxemurg, cu Jasmin Sabotic la centru. Delegaţia lui Maribor a ajuns miercuri în Bănie, în frunte cu starul Josip Ilicic, iar seara lotul antrenat de Ante Simundza a efectuat antrenamentul oficial, pe stadionul „Ion Oblemenco”. Antrenorul Ante Simundza şi golgheterul lui Maribor din sezonul trecut, austriacul Arnel Jakupovic, cel care a marcat al doilea gol în tur, au prefaţat manşa secundă a dublei cu Universitatea Craiova.

Ante Simundza a declarat că nu se teme de nimic din fotbal şi că se aşteaptă ca vedeta Josip Ilicic să fie chiar la un nivel mai bun ca în meciul tur, când a făcut legea pe teren.

„Ne-am pregătit bine pentru retur, în special după ce am văzut în prima manşă şi ştim ce avem de făcut, suntem la un nivel înalt, dar trebuie să avem un mind-set la nivel european pentru a ne califica. Avem un avantaj de două goluri, dar suntem conştienţi că poate fi şi un scor periculos şi tratăm al doilea meci ca şi cum ar fi 0-0. Mi-e frică numai de războaie şi de boli, nu de lucruri din fotbal. Este un privilegiu să jucăm un meci aici în faţa unui public numeros. Am văzut schimbările pe care le-au făcut în echipă la CFR, faţa Craiovei poate fi şi cea de la Maribor şi cea de la Cluj. Ştiu ceva despre fotbalul românesc, e ceva să câştigi în deplasare cu CFR Cluj. Nu am jucat cu Celje, pentru că ei nu au putut juca duminică, iar noi nu puteam juca sâmbătă, aşa că meciul s-a amânat fără a dori acest lucru. Soudani şi Karic nu pot juca, au rămas acasă. Cât despre Ilicic, este tot mai bine şi mă aştept să fie la un nivel şi mai bun decât în partida anterioară” a spus antrenorul lui Maribor, Ante Simundza.

Golgheterul slovenilor, Arnel Jakupovic, a adăugat: „Noi începem meciul retur ca şi cum ar fi 0-0 la general, deşi avem un rezultat bun după prima manşă. Ne respectăm adversarul, dar am venit să ne calificăm. Echipa care va fi mai bine pregătită se va califica. Sunt multe zvonuri în fotbal, dar sunt la Maribor şi nu am altceva de spus”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul
Numele

Operaţie antispam (completează):  *