“U” Craiova joacă deseară în Gruia cu CFR Cluj

0
53

Între meciurile cu Maribor, din turul 2 preliminar al Conference League, Universitatea Craiova dispută derby-ul cu CFR Cluj, în Gruia, astăzi, de la ora 22.00, meci arbitrat de Marcel Bârsan.

Costel Gâlcă, speră ca echipa sa să nu mai repete erorile din primul duel cu Maribor şi a anunţat că vor fi schimbări în primul 11, dar că jucătorii săi trebuie să se obişnuiască să joace o dată la 3 zile.

 „Va fi un meci dificil, având în vederea echipa şi antrenorul celor de la CFR Cluj. Ei au jucători cu mare experienţă, cu un joc pragmatic, cu jucători de calitate, sunt o echipă puternică, atât defensiv, cât şi defensiv. Îmi doresc să avem un joc bun şi în apărare şi la construcţie, să nu mai facem greşeli aşa cum am făcut la ultimul meci şi să finalizăm cât mai multe acţiuni, fiindcă este important, sper să profităm de spaţiile pe care ni le vor oferi. Avem ceva accidentaţi, dar nimic grav. Vor fi schimbări în echipă, dar şi jucătorii mei şi în general cei din România, trebuie să se obişnuiască să joace o dată la 3 zile, fiindcă dacă sunt profesionişti, trebuie să dea randament o dată la 3 zile” a declarat Costel Gâlcă.

Japonezul Takuto Oshima, care a debutat la Universitatea Craiova în partida de la Maribor, a avut un discurs cel puţin ciudat, afirmând că nu cunoaşte stilul de joc al celor de la CFR, semn că nu lui şi colegilor nu le-a fost prezentat adversarul. Niponul a mai declarat că Universitatea a jucat bine în ultimul meci şi atmosfera din lot este una foarte bună, deşi echipa vine după o uriaşă dezamăgire: eşecul din Conference League, survenit în urma unei evoluţii modeste în Slovenia.

„Nu ştiu ce stil de joc au cei de la CFR Cluj, dar noi am jucat bine în ultimul meci şi atmosfera este una bună, aşa că sperăm să-i batem şi să arătăm că suntem mai buni ca ei. Vorbim mult la antrenamente şi glumim şi pregătim ceea ce trebuie să jucăm, iar eu abia aştept să debutez în campionatul României. Mă simt ca acasă la Craiova. Vreau ca fanii să fie sută la sută de partea noastră, să ne susţină, când le aud cântecele şi scandările, ne dau putere” a spus Oshima.  

De partea cealaltă, Dan Petrescu, a spus înaintea partidei de astăzi:

„Craiova a terminat pe locul trei, care s-a bătut cu CFR pentru locul doi până la final. În fiecare an își doresc să câștige campionatul și cupa, la ce condiții au, lot. E normal să aibă așteptările astea. Și în acest sezon, ei au început bine. Nu foarte bine, pentru că n-au făcut șase puncte, la fel ca și noi. Au arătat forță cu Sibiu și UTA. Au adus jucători de valoare, s-au întărit, în opinia mea, față de sezonul trecut. Eşecul din Europa le-a mai luat din moral. Sunt convins că și ei vor schimba mulți jucători, cum cred că și noi o vom face. În campionat sunt foarte multe meciuri, 30 și cu cele 10, sunt 40. Se mai iau și punctele, ai timp să îți revii. E normal să ne gândim la primul meci, indiferent cine va juca. Trebuie să scoatem un rezultat pozitiv. În opinia mea, în meciul returul cu Maribor totul e posibil, la Craiova, când ai fanii în spate”.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul
Numele

Operaţie antispam (completează):  *