Uneperistul Teodor Sas l-a acuzat, ieri, într-o conferinţă de presă, pe colegul său din Primărie, viceprimarul Mărinică Dincă – acum candidat al PDL la Primăria Craiova – că sabotează audienţele susţinute de primarul Antonie Solomon, trimiţând tineri din partid ca să facă agitaţie.
Preşedintele UNPR Craiova, Teodor Sas, a povestit că, la ultima audienţă susţinută de Antonie Solomon în cartierul Rovine, au venit şi trei tineri care nu au făcut altceva decât să critice proiectele primarului, în special Aqua-Park-ul. “Cu privire la complexul de distracţii din Parcul Tineretului văd că e criticat de domnul Dincă foarte mult în ultimul timp. Chiar aseară, la audienţele domnului primar din cartierul Rovine, a trimis doi-trei tineri care să critice acest lucru. Şi ei, prin atitudinea lor, au făcut ca ceilalţi oameni, care ar fi dorit să spună adevăratele probleme ale cartierului, să nu mai poată să facă acest lucru. Criticau că se face acest Aqua-Park în municipiu şi ţin să îi amintesc domnului Dincă faptul că a votat acest proiect, că prin numeroase interviuri s-a lăudat cu acest proiect”, a spus Teodor Sas. Întrebat de unde ştie că aceşti tineri au fost trimişi de Marinică Dincă, Sas a precizat că persoanele sunt cunoscute în PDL şi că, mai apoi, chiar ele au recunoscut că au primit această misiune din partea lui Mărinică Dincă.
“Nu mă laud, dar eu am coordonat proiectele europene”
Sas l-a atacat pe Dincă şi pe tema proiectelor europene, susţinând că, de fapt, el le-a coordonat şi nu actualul candidat al PDL. “Vreau să lămuresc puţin problema proiectelor europene pe care am văzut că, în ultimul timp, şi le asumă. Zona metropolitană din jurul Craiovei a fost constituită în septembrie 2008, PIDU al municipiului, prin care se accesează 100 milioane de euro – fonduri europene, a fost realizat în luna noiembrie 2008, aşadar de echipa domnului primar Antonie Solomon. Pe perioada când domnul Dincă avea atribuţii în calitatea sa de viceprimar, Direcţia de Proiecte şi Programe a fost în subordinea mea, puteţi verifica acest lucru la departamentul Resurse Umane. Spun pentru prima dată acest lucru fiindcă nu îmi stă în caracter să mă laud, dar vreau să lămuresc aceste lucruri”, a mai declarat Teodor Sas.
Schimbările politice, risc maxim la CAO
În opinia lui Sas, Dincă se ocupă de schimbări politice la nivelul Companiei de Apă „Oltenia”. “Au fost schimbaţi directorul, directorul economic şi şeful de la Unitatea de Implementare proiecte. Aceste lucruri pot avea repercusiuni foarte grave atât asupra măsurii ISPA, care a fost încheiată, cât şi asupra masterplanului de apă al judeţului Dolj. Nu spun eu acest lucru, ci ministrul Finanţelor Publice, printr-o adresă trimisă acum două zile la Primăria Craiova”. Potrivit lui Sas, în adresa trimisă de Ministerul Finanţelor se spune că autorităţile locale sunt rugate să asigure, pe toată perioada procedurilor de închidere a proiectului ISPA, stabilitatea şi continuitatea personalului implicat în gestionarea proiectului. “Neconformarea autorităţilor locale va avea drept consecinţă suportarea de la nivelul bugetelor locale a corecţiilor şi penalităţilor aplicate de serviciile comunitare”, a precizat acesta. Conducerea Companiei de Apă a fost eliberată din funcţii, în momentul de faţă acestea fiind asigurate prin derogare de competenţă, iar aceste schimbări pot genera riscuri majore în ceea ce priveşte continuitatea activităţii şi atingerea obiectivelor pe termen scurt, care au la bază fonduri europene”, a declarat, la rândul lui, şi Doru Buruiană, fost direct al CAO.