Sute de poliţişti, la muncă, de Paşti

0
319

Poliţiştii doljeni vor fi prezenţi la datorie în aceste zile de sărbătoare, peste 400 de oameni ai legii fiind pregătiţi să acţioneze zilnic, atât în Craiova, cât şi în celelalte localităţi din judeţ. Poliţiştii vor fi prezenţi în preajma marilor centre comerciale, în locurile de agrement, dar şi în trafic, pentru fluidizarea circulaţiei şi prevenirea producerii unor evenimente neplăcute.

“Conducerea Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dolj îi asigură pe cetăţenii judeţului de faptul că oamenii legii vor fi prezenţi, în localităţile urbane şi rurale, în zona lăcaşelor de cult unde vor avea loc manifestări religioase, dar şi în zonele unde se vor organiza manifestări cultural-artistice. Peste 400 de poliţişti, de la toate structurile, vor patrula, zilnic, fiind pregătiţi să intervină pentru prevenirea şi combaterea infracţiunilor stradale, aplanarea stărilor conflictuale, descurajarea elementelor infractoare şi fluidizarea traficului rutier, în vederea asigurării unui climat de ordine şi siguranţă civică”, a precizat agent principal Amelia Căprărin, purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj.

Poliţiştii doljeni îşi vor desfăşura activităţile ca de obicei, în sistem integrat – echipe mixte de ordine şi siguranţă publică –, în colaborare cu jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean (IJJ) Dolj şi de la Gruparea de Jandarmi Mobilă (GJMb) Craiova, precum şi cu agenţi din cadrul Poliţiilor Locale.

Aproximativ 200 de jandarmi ai GJMb Craiova vor fi angrenaţi, în fiecare zi, în activităţi de asigurare a ordinii şi liniştii publice, sprijinindu-i pe jandarmii din cadrul Inspectoratelor Judeţene Giurgiu, Vâlcea, Gorj, Dolj şi Olt în acţiunile de control din baruri şi discoteci, la sediul unităţii, din Craiova, fiind constituite rezerve pregătite să intervină dacă va fi nevoie.