Război în Ucraina: Nu este prea târziu pentru ca Ucraina să câştige, afirmă şeful NATO

1
250

Cu condiţia ca Occidentul să-şi respecte promisiunile de a-i furniza mai multe arme „nu este prea târziu ca Ucraina să câştige”, a declarat ieri şeful NATO, la o ceremonie de premiere la Berlin. Jens Stoltenberg a mai spus că „în ultimele luni aliaţii NATO n-au oferit sprijinul pe care l-au promis. Acum este responsabilitatea noastră să transformăm angajamentele recente în livrări reale de arme şi muniţii şi să facem acest lucru rapid”. Vinerea trecută, Volodimir Zelenski ceruse NATO să livreze cât mai repede arme Ucrainei, care nu mai poate aştepta, în faţa presiunii ruse. Ucraina a suferit eşecuri pe câmpul de luptă, din cauza tergiversării aliaţilor în respectarea promisiunilor privind ajutorul, în timp ce un proiect de lege pentru creşterea sprijinului SUA a fost mult timp blocat la Camera Reprezentanţilor. Jens Stoltenberg a criticat China, acuzând-o că sprijină economia de război a Rusiei, prin livrarea de tehnologii de ultimă oră care pot fi folosite la producerea rachetelor, tancurilor şi avioanelor. Actualului secretar general NATO i s-a acordat la Berlin Premiul „Eric Warburg” recompensând o personalitate care a lucrat în special pentru relaţii trans-atlantice. Berlinul şi Beijingul au relaţii economice strânse, companiile germane investind sume considerabile în China unde exportă mărfuri –în volume mari, către a doua economie a lumii.

1 COMENTARIU

  1. Săracul, suferă mult acest paranoiac! (DEX: Psihoză paranoică = psihoză care apare de obicei la indivizii cu tendință spre supraaprecierea propriei persoane, neîncredere, egocentrism sau la psihopații paranoici.)
    Din ce în ce mai mulți americani cu capul pe umeri văd lucrurile acestor despoți ai lumii altfel:

    1.) ,,Iată ce trebuie să înțeleagă toată lumea despre Ucraina:

    Statele Unite au trecut deja la Planul B. Nu, administrația Biden nu a emis o declarație oficială în această privință, dar schimbarea a început deja. Washington Brain-trust a abandonat orice speranță de a câștiga războiul definitiv (Planul A) și, prin urmare, a adoptat o strategie complet diferită. (Planul B)

    Planul B este o combinație de două elemente principale:

    A—O strategie de negare, care este „o abordare defensivă menită să împiedice un adversar” să-și atingă obiectivele. În acest caz, obiectivul este de a prelungi conflictul cât mai mult posibil pentru a împiedica rusul să obțină o victorie clară. Aceasta este prioritatea maximă.
    B—Pentru a continua să crească și să intensifice atacurile asimetrice asupra infrastructurii vitale și a zonelor civile din Rusia propriu-zisă, pentru a provoca cât mai multe daune Rusiei.
    Acesta, în esență, este Planul B. Orice îngrijorare pentru poporul ucrainean sau viabilitatea viitoare a statului ucrainean nu au fost luate în considerare în calculul cinic al Washingtonului. Ceea ce contează este să previi o victorie rusă și să provoci Rusiei cât mai multă durere. Acestea sunt obiectivele primare. În termeni practici, asta înseamnă că mai mulți soldați ucraineni vor fi sacrificați cu ridicata pentru a continua să folosească Ucraina ca rampă de lansare pentru atacurile asupra Rusiei. De fapt, comandanții din Marea Britanie au confirmat deja ceea ce spunem aici. Consultați acest fragment dintr-un articol de la Zero Hedge :

    … Șeful apărării Marii Britanii, amiralul Sir Tony Radakin, a declarat pentru Financial Times că noua infuzie de ajutor militar din partea Occidentului va ajuta Ucraina să-și intensifice atacurile la rază lungă pe teritoriul Rusiei:

    Ucraina urmează să intensifice atacurile la distanță lungă în interiorul Rusiei, deoarece un aflux de ajutor militar occidental urmărește să ajute Kievul să modeleze războiul „în moduri mult mai puternice”, a spus șeful armatei britanice…

    Adm. Radakin a continuat: „ Pe măsură ce Ucraina câștigă mai multe capacități pentru lupta pe distanță lungă. . . capacitatea sa de a continua operațiunile profunde va deveni [din ce în ce mai mult] o caracteristică” a războiului… … Mai multe dintre cuvintele lui Radakin indică escaladarea (și nu negocierile) în următoarele… Șeful Apărării Marii Britanii spune că Ucraina va spori loviturile cu rază lungă în Rusia , Zero gard viu

    Intelegi ce vreau sa spun? Acesta este Planul B scris în alb-negru. Nu mai există nicio așteptare că Ucraina va câștiga războiul. Nici unul. Țara va fi folosită doar ca o platformă pentru hărțuirea, hărțuirea și terorizarea poporului rus. Acesta este Planul B pe scurt.

    Dar cum putem fi siguri că Planul B a început deja?

    În primul rând, luați în considerare alocarea resurselor oferite în cadrul noului „Supliment de securitate națională” pe care Biden l-a semnat în lege la începutul acestei săptămâni. Proiectul de lege prevede 61 de miliarde de dolari pentru Ucraina, din care doar 13 miliarde de dolari vor fi cheltuiți pentru arme și sisteme de arme. Cum va ajuta acea sumă micuță la înfrângerea armatei ruse?

    Rețineți că aliații SUA și NATO au cheltuit deja peste 200 de miliarde de dolari pentru finanțarea războiului din Ucraina, iar ucrainenii pierd. Cum ar trebui să facă diferența alte 13 miliarde de dolari?

    Nu va fi și nici nu este intenționat. După cum am spus mai devreme, scopul real al banilor este de a preveni o victorie clară a Rusiei prin lansarea de atacuri aleatorii asupra infrastructurii critice și a zonelor civile din Rusia. Odată ce înțelegeți că planul operațional de bază s-a schimbat, evoluțiile de pe teren încep să aibă sens. Scopul este de a antagoniza un rival geopolitic pentru a nu câștiga un război. Capisce?

    Iată ce nu va face pachetul de ajutor de 61 de miliarde de dolari: (conform analistului politic Ted Snider)

    Nu va oferi suficienți bani. Nu va furniza armele extrem de necesare și nici nu le va livra la timp. Nu va oferi trupele și mai necesare. Și nu va oferi victoria… Deși 61 de miliarde de dolari reprezintă o sumă masivă de bani, nu este suficient de masivă pentru a învinge Rusia. Ce nu va face 61 de miliarde de dolari pentru Ucraina, conservatorul american.” (Washington trece la Planul B- MIKE WHITNEY • 26 APRILIE 2024•publicat în The Unz Review).

    2) ,, Daniel Davis a fost la Radio Antibel pentru a discuta despre efortul Occidentului de a prelungi războiul din Ucraina. El și Scott revizuiesc unele dintre argumentele cu care s-a confruntat într-o dezbatere recentă în care el și John Mearsheimer s-au confruntat cu unii membri ai politicii externe. Ei folosesc unele dintre afirmațiile făcute în acea dezbatere pentru a explica de ce extinderea războiului nu este doar o greșeală, ci este profund imorală.” ( 18/04/24 Daniel Davis: Este imoral să continuăm războiul din Ucraina-.de Scott Horton – 22 apr 2024 – Interviuri în Antiwar.com).
    Între tip alt paranoiac zice :
    ,, Washingtonul nu este dispus să riște să-și submineze propria securitate, dar guvernul SUA lucrează non-stop pentru a face presiuni asupra UE, NATO și alți parteneri pentru a-și împărtăși capacitățile de apărare aeriană cu Kievul, a declarat consilierul pentru securitate națională, Jake Sullivan.

    Adresându-se vineri reuniunii virtuale a așa-numitului Grup de Contact pentru Apărare al Ucrainei, președintele Vladimir Zelensky a cerut „cel puțin șapte” baterii Patriot de la sponsorii săi, dar principalul susținător al Kievului nu are nimic de făcut.

    „Sistemele US Patriot în acest moment sunt desfășurate în întreaga lume, inclusiv în Orientul Mijlociu, pentru a proteja trupele americane”, a declarat Sullivan pentru MSNBC mai târziu în cursul zilei.

    „Dacă putem debloca alte baterii american Patriot, le-am trimite. Dar facem o mare parte din furnizarea de rachete reale care intră în acele baterii care sunt trase”, a insistat oficialul american.”
    (26 apr. 2024 23:50-SUA nu au Patriot de revândut pentru Ucraina – Casa Albă- publicat în RT ).

Comments are closed.