Inter Milano a câştigat scudetto, după succesul din Derby della Madonnina

0
181

Internazionale Milano este noua campioană a Italiei, cucerind al 20-lea scudetto din palmares, după ce s-a impus, luni seara, în Derby della Madonnina, cu AC Milan, scor 2-1. Formaţia lui Simone Inzaghi, din postura de oaspete, a deschis scorul prin stoperul Acerbi (18), iar Marcus Thuram l-a majorat după pauză. Milan a redus din diferenţă în minutul 80, prin Tomori, iar în prelungiri au fost eliminaţi Theo Hernandez şi Calabria de la AC Milan şi Dumfries de la Inter.

Inter Milano are 86 de puncte, 17 peste AC Milan, care este pe locul secund. Nerazzurrii au câştigat titlul cu 5 etape înainte de final şi preiau coroana de la Napoli, totodată depăşind-o pe rivala AC Milan la numărul de campionate, 20, faţă de 19 ale “diavolilor”. Inter îşi poate trece astfel a doua stea pe tricouri, fiind a doua ca număr de scudetto, după Juventus (36 de titluri). Precedentul scudetto fusese adjudecat în 2021 de milanezi, tot cu Simone Inzaghi pe bancă. Inter Milano este la al doilea trofeu anul acesta, după ce a câştigat Supercupa Italiei, în ianuarie.

Într-un duel pentru locul 4 în Serie A, AS Roma a pierdut cu 1-3, pe teren propriu, meciul cu revelaţia sezonului din Serie A, Bologna, goluri: Azmoun (56) / Azzouzi (14), Zirkzee (45), Saelemaekers (65). Bologna este pe 4 şi are 7 puncte în faţa Romei, care este pe locul 5.