Înfrângeri amare pentru handbalistele şi voleibaliştii Craiovei

0
195

Nu e o păcăleală de 1 aprilie, din păcate, putem concluziona că este un sezon sub aşteptări pentru  echipele de sală ale Craiovei. Baschetbaliştii au fost primii care au dezamăgit, ieşind prematur din Cupa României şi apoi ratând calificarea în grupa primelor 10 echipe ale campionatului. După schimbarea antrenorului ucrainean Stepanovski, s-a reuşit câştigarea grupei 11-18, dar, trăgând linie, ştacheta a fost coborâtă faţă de ultimele sezoane.

Nici voleibaliştii lui Dan Pascu n-au mai salvat onoarea echipelor Băniei. După ce anul trecut a terminat pe podium şi a câştigat Cupa României, echipa de volei a resimţit plecarea lui Laurenţiu Lică mai acut decât se credea şi în acest sezon SCMU n-a prins Final Four-ul nici în campionat şi nici în Cupa României. În sferturile play-off-ului, craiovenii au cedat cu 3-1 în meciul decisiv cu Dinamo, în deplasare, gazdele mergând mai departe, cu 2-1 la general. Practic, calificarea s-a pierdut în primul meci al seriei, pe care băieţii lui Dan Pascu l-au cedat după ce au avut 2-0 la seturi şi mingi de meci. Au jucat pentru SCMU: Jimenez, Ćuk, Hernandez, Călin, Paez, Ćulafić, Diaconescu – libero, Durski, Tarța și Capotă. În grupa 5-8, SCMU Craiova va întâni, în sistem “cel mai bun din 3 meciuri”, formaţia SCM Zalău. În semifinalele campionatului se duelează: Arcada Galaţi – Dinamo şi Corona Braşov – Rapid.

Handbalistele Craiovei au reprezentat marea dezamăgire a stagiunii, mai ales după ce în prima parte avuseseră o evoluţie deosebită. Deşi locul 6, ocupat acum în campionat, este în grafic, conform bugetului alocat, SCMU Craiova a avut un 2024 de coşmar, pierzând 9 din cele 11 meciuri disputate, unele în faţa unor adversari mult mai slab cotaţi. Aşa cum s-a întâmplat şi în week-endul trecut, când craiovenele au fost învinse în Sala Polivalentă de Corona Braşov, în etapa a 21-a a Ligii Florilor, scor 37-35, după ce au avut avantaj de 6 goluri în prima parte a jocului. Pentru echipa antrenată de Costin Dumitrescu au evoluat: Zoqbi De Paula, Curmenț, Risovic – Bojicic 9 goluri, Milosavljevic 8 (3 din 7 m), Mugosa 6, Krpez 4, Pașcan 4, Milic 2, Malovic 2, Jipa, Cace, Burcea-Zamfir, Grigorie, Ghețu. În etapa viitoare, SCMU Craiova joacă în deplasare cu HC Zalău, pe 27 aprilie, de la ora 15.