Se plimba cu drogurile pe stradă, în Craiova, fiind prins de poliţişti

0
526

 Poliţiştii au prins în flagrant delict, în Craiova, un bărbat care se plimba cu un colet plin de droguri. Potrivit Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ)  Dolj, ”marfa” ar fi provenit din Spania. Ulterior, cercetările s-au extins , fiind vorba despre o reţea de traficanţi, care a fost destructurată.

Poliţiştii documentau încă de anul trecut activitatea infracțională a patru persoane, cercetate pentru trafic de droguri de risc în formă continuată, precum și efectuare fără drept de operaţiuni cu substanțe cu efect psihoactiv, respectiv etnobotanice.

Din cercetările efectuate a rezultat că, pe parcursul anului 2023, aceștia ar fi deținut și comercializat, în mod repetat, droguri de risc (cannabis) și substanțe cu efect psihoactiv către consumatori din județul Dolj. La data de 17 ianuarie 2024, unul dintre bărbați a fost prins în flagrant delict, în municipiul Craiova, în timp ce ar fi transportat, conform indicațiilor primite de la un alt bărbat, un colet care ar fi provenit din Spania și în care s-ar fi aflat peste două kilograme de cannabis, destinate comercializării”, au precizat reprezentanții IPJ Dolj.

Cercetările au continuat, fiind puse în executare şapte mandate de percheziţie domiciliară, în municipiul Craiova, fiind descoperite şi ridicate fragmente vegetale uscate (canabis), țigarete confecționate artizanal, un pistol cu aer comprimat, mai multe telefoane mobile, precum și alte mijloace de probă. Ieri, 18 ianuarie 2024, procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Craiova au dispus reținerea, pentru 24 de ore, a celor patru persoane. Ulterior, Tribunalului Dolj a dispus arestarea preventivă a trei persoane și măsura controlului judiciar față de cea de-a patra. Cu privire la măsura controlului judiciar, procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Craiova au formulat contestație. Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale (DOS) din Poliţia Română. Acțiunea a avut și sprijinul  Grupării Mobile de Jandarmi Craiova.