Expoziţia “Still Life – inanimate and contemporary (Natura Statică – neînsufleţită şi contemporană)”, la Craiova

0
229

Facultatea de Teologie Ortodoxă a Universității din Craiova în parteneriat cu Uniunea Artiștilor Plastici din România, Filiala Craiova, organizează luni, 15.01.2024, la ora 17:00, expoziția „Still Life – inanimate and contemporary (Natura Statică – neînsuflețită și contemporană)”. Evenimentul va avea loc la Galeria Arta 1, Calea Unirii, nr. 16 (vis-a-vis de Mercur) și este organizat de specializarea Pictură.
Vor expune profesorii: Conf. univ. dr. Alexandrina Bădescu, Conf. univ. dr. Vasile Fuiorea, Lect. univ. dr. Petre Mogoșanu, Diac. Asist. univ. dr. Constantin Semenov, Asist. univ. dr. Gabriel Giodea, Lect. univ. dr. Laura Semenov, studenții: Denisa Negru, Valentin Georgescu, Angela Mustăcilă, Stela Papură, Georgeta Lecarpentier Matea, Gabriela Dan, Oana Piscureanu, Andreea Crețan, Anamaria Călina și absolvenții: Cristina Nucă, Marioara Ghiluși, Lucia Chirvăsuță, Mihaela Matei, Eugen Dumitru.
Lect. univ. dr. Laura Semenov a precizat: „Expoziția de față își dorește să readucă în atenția publicului Natura Statică atât ca instrument de studiu, cât și ca gen al picturii. Se pune accent pe partea de contemporan, iar sursa de inspirație a venit din actualitate având elemente din cotidian, totul din dorința de a arăta că orice obiect poate să fie sursă de inspirație dacă este pus în „lumina potrivită”. Această manifestare artistică reunește profesori artiști din cadrul Facultății de Teologie Ortodoxă din Craiova, domeniul Arte Vizuale, studenți și absolvenți ai secției de Pictură, dorindu-și totodată să se stabilească ca un eveniment artistic reiterant al facultății, dar și ca o oportunitate expozițională într-un spațiu profesionist pentru studenți și absolvenți.” Expoziția va putea fi vizitată până la data de 30 ianuarie 2024.