Pompier doljean, prins în flagrant în timp ce vindea materiale pirotehnice

0
292

Un pompier doljean a fost prins în flagrant în timp ce vindea materiale pirotehnice, fără a avea acest drept.  A fost o acţiune amplă, la nivel naţional, fiind efectuate percheziţii domiciliare. Unele dintre ele au avut loc şi la Craiova, în urma uneia dintre acestea oamenii legii găsind aproximativ 600 de kilograme de astfel de produse, după cum precizează Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar Timișoara-Circumscripția Teritorială Craiova. 

FOTO : arhivă

După cum spun procurorii, în data de 4 ianuarie s-a desfășurat, în Craiova, o amplă acțiune pentru prevenirea și combaterea comercializării materialelor pirotehnice fără drept.

Cu această ocazie, existând indicii și acțiuni de cercetare la bază, a fost prins în flagrant un bărbat de 34 de ani, ofițer în cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Oltenia” al Județului Dolj, în timp ce oferea spre vânzare materiale pirotehnice, fără drept. Au avut loc și două descinderi, ambele în municipiul Craiova, fiind găsite nu mai puțin de 600 de kilograme de materiale pirotehnice categoriile F1-F4. „Prin Ordonanța din data de 04.01.2024 , procurorii din cadrul Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar Timișoara – Circumscripția Teritorială Craiova au dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale față de O.I.M. – ofițer în cadrul I.S.U. Dolj, pentru săvârșirea infracțiunii de deținere, transport și comercializare de materiale pirotehnice, prev. și ped. de art.37 lit.a și c din Legea nr.126/1995 (republicată). Suspectului i-a fost adusă la cunoștință calitatea procesuală”, precizează un comunicat al Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar Timișoara. Activitățile au beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul Serviciului Județean Anticorupție Dolj, Serviciul de Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase din cadrul IPJ Dolj și Gruparea Mobilă de Jandarmi Craiova. Suportul de specialitate a fost asigurat de Brigada de Operațiuni Speciale Craiova.