Consiliul Judeţean Dolj va cumpăra două aparate drugtest pentru IPJ Dolj

0
412

 În prezent, în dotarea IPJ Dolj se află alte cinci aparate drugtest,  însă în perioada următoare alte două aparate de testare rapidă vor intra în posesia poliţiştilor doljeni, achiziţionate de Consiliul Judeţean Dolj.  dintre care unul achiziționat tot de autoritățile județene.

„În ședința organizată de Institutia Prefectului Judetul Dolj cu reprezentanții principalelor instituții responsabile de siguranța în școli, pe tema consumului de droguri, am anunțat că vom oferi, prin Autoritatea Teritorială de Ordine Publică Dolj, către Inspectoratul Județean de Poliție Dolj, două aparate de testare rapidă a consumului de stupefiante pentru a fi folosite de către agenții de poliție, dar și materiale de informare în scopul prevenției.

Numărul celor depistați că s-au urcat la volan după ce au consumat substanțe interzise este într-o creștere alarmantă, astfel că testarea masivă este una dintre modalitățile prin care fenomenul poate fi prevenit.

În acest moment, în dotarea IPJ Dolj se află alte cinci aparate drugtest, dintre care unul a fost achiziționat de Consiliul Județean Dolj în urmă cu doi ani, împreună cu cinci aparate etilotest”, a precizat președintele CJ Dolj, Cosmin Vasile.