A început excepţional, s-a terminat la fel: faza finală a Olimpiadei Naţionale de Matematică (ciclul liceal), la Craiova

0
3849

Aseară , la Colegiul Naţional Militar “Tudor Vladimirescu” (CNMTV) din Craiova, a avut loc festivitatea de premiere  a celor care au fost declaraţi căştigători la Olimpiada Naţională de Matematică, ciclul liceal. Aşa cum a început, aşa s-a şi terminat: gală de excepţie. Elevii doljeni au obţinut premii importante, la toate ciclurile de învăţământ, atât gimnazial, structurat pe două paliere – V – VI, respectiv VII – VIII, iar cu toţii merită felicitări. Revenind, aseară, Colegiul Naţional Militar “Tudor Vladimirescu” şi -a  onorat meritul de a fi gazdă a acestei competiţii.  Au fost prezenţi reprezentanţi ai Ministerului Educaţiei, dar, din păcate, nu s-a aflat nimeni din partea autorităţilor administrative locale şi judeţene.

Foto, mijloc, Alexandra Vîrtosu

Aşa cum spuneam, a fost, şi aseară, ceva de excepţie, la CNMTV Craiova. Prof. dr. Daniel Alexandru Ion, inspector – general al învăţământului doljean, a punctat: “Pentru noi, cu toţii sunteţi câştigători. Cei care nu au obţinut rezultate la care se aşteptau trebuie să meargă mai departe. Matematica este frumoasă, trebuie să i te dedici”.  Prof. Elisabeta Ana Naghi, preşedinte executiv al Olimpiadei de Matematică, ciclul liceal, desfăşurată la Craiova, după 42 de ani, a fost recunoscătoare organizării ireproşabile. La rândul său, preşedintele Comisiei Centrale de Concurs, prof. univ. dr. Cătălin Liviu Gherghe, a menţionat: “A fost un eveniment extraordinar şi le mulţumim inspectorului general al învăţământului doljean şi conducerii CNMTV”, fiind completat de secretarul ştiinţific al concursului, prof. univ. dr. Gabriel  Narcis Vrînceanu, de la CNPEE Bucureşti.   Prof. Zamfirică Petrescu,  director , pe linie educaţională, al CNMTV a menţionat: “Am fost onoraţi să fim gazda unui astfel de eveniment. A fost ceva incredibil şi cred că ne-am îndeplinit menirea”.

Performanţe la etapa de la Craiova

La faza națională pentru liceu a Olimpiadei de Matematică, organizată la Craiova, din județul Dolj s-au calificat șase elevi, doi dintre ei reuşind performanţe de excepţie. Astfel,  Gabriela Pîrvulescu, de la Colegiul Național ”Frații Buzești” din Craiova, pregătită de profesorul Teodora Rădulescu, a obținut mențiune și medalie de argint, fiind singura elevă din Dolj care a participat la proba de baraj și s-a calificat și în lotul lărgit al României. În ziua premierii, Gabriela a reprezentat România la Olimpiada Europeană pentru Fete, care s-a desfășurat în Slovenia. La aceeaşi etapă,   Alexandra Vîrtosu, clasa a XI-a la Colegiul Național ”Carol I” din Craiova,  a obținut medalie de argint, fiind pregătită de profesorul Cătălin Spiridon.

Rezultate de excepție – și la gimnaziu

Dar, cum spuneam, în paralel s-au desfăşurat şi alte faze naţionale ale Olimpiadei de Matematică, iar elevii doljeni au adus premii importante.

Clasa a V-a:

Grigorie Radu Ștefan, de la Colegiul Național “Carol I” – Medalie de argint

Chiser C. Ana Teodora Gabriela, Colegiul Național “Fratii Buzești” – Medalie de aur

Ion D.M. Bogdan Ștefan, Școala Gimnazială “Mircea Eliade” – Medalie de onoare

Clasa a VI-a:

 Ciobanu Rareș, Colegiul Național “Carol I” – Medalie de bronz

Drăniceanu M Robert Ionuț, Școala Gimnazială “Gheorghe Țițeica” – Medalie de argint

Magher Ștefan-Rareș, Colegiul Național “Frații Buzești” – Medalie de bronz

Clasa a VII-a:

Bucătaru Bogdan, Colegiul Național „Carol I” – Medalie de bronz

Iana M. Bianca Gabriela, Școala Gimnazială “Mircea Eliade “- Medalie de bronz

Grigorie Ana-Teodora, Colegiul Național „Carol I” – Medalie de bronz

Iordache L. Andrei Lucian, Școala Gimnazială “Mircea Eliade” – Medalie de bronz.

Clasa a VIII-a:

Viespescu C.M. Carina Maria, Colegiul Național “Frații Buzești” – Medalie de argint.