“U” Craiova, prea slabă pentru a obţine ceva în fieful lui Hagi

0
882

3-0, 1-0, 4-1 şi 4-3, aşa a câştigat Ştiinţa în faţa Farului anul trecut, făcând spectacol de fiecare dată. 2-1 şi 3-2 a fost anul acesta pentru Farul, deşi formulele au fost aproximativ aceleaşi, numai antrenorul Craiovei a fost altul. Dar nu eşecurile au fost deranjante, ci modul de-a dreptul jenant în care s-au produs. Deşi era ultima ei şansă să rămână ancorată în lupta pentru titlu, Ştiinţa s-a prezentat pe litoral ca acum două luni, adică penibil. Nu a surprins come-backul gazdelor, ci faptul că oltenii au condus de două ori, deşi au avut look de echipă de play-out. Nu cele 10 puncte faţă de lider surprind, ci faptul că Universitatea s-a gândit, la un moment dat, la lupta pentru titlu, cu acest lot şi cu acest staff. Deşi are buget de trei ori mai mare decât Farul, diferenţa s-a făcut atât la managementul celor două cluburi, precum şi la strategia băncii tehnice. Degeaba ai bani, dacă nu ştii ce să transferi, degeaba câştigi titluri la juniori, dacă nu ai un jucător pe  care să-l promovezi la prima echipă, degeaba păcăleşti lumea cu două evoluţii decente, dacă te faci de râs de două ori în faţa unor copii, degeaba marchezi de două ori, dacă adversarul îţi dă impresia că îţi poate da gol la fiecare acţiune.

“Popică” a fost cel care a menţinut speranţele fanilor olteni, firave, de altfel, în condiţiile în care s-a prezentat Craiova pe litoral. Portarul Ştiinţei a fost magistral, şi este, fără îndoială, revelaţia Universităţii în cel mai dezamăgitor play-off din istorie. Craiova a marcat de două ori, nici ea nu ştie cum, fiindcă a fost extrem de firavă pe ambele faze şi a scăpat de o înfrângere drastică numai datorită lui “Popică”. La ultimul sezon cu Rotaru la cârmă, Craiova are şanse minuscule să prindă podiumul şi îşi agaţă speranţele europene de câştigarea Cupei de către CFR şi de un eventual baraj cu Mititelu.  Ştiinţa a mai pierdut în momente importante în ultimii ani, dar parcă n-a fost nicicând aşa de impotentă. De multe ori, alb-albaştrii nu au fost capabili nici să degajeze mingea din preajma careului propriu, cu atât mai puţin să demareze un contraatac sau să aibă o posesie coerentă. Oltenia nu înghite un astfel de fotbal. Înainte de Florii, am urmărit o deziluzie, o păcăleală. De Paşte, cu Rapid, se dă duelul pentru locul 4, ultimul obiectiv rămas pentru olteni, dar greu de obţinut cu evoluţii precum cea de la Ovidiu.

Farul – Universitatea Craiova 3-2

Au marcat: L. Munteanu 17, Grameni 53, Larie 84 penalty / Koljic 9, Cîmpanu 48.

Farul: Aioani – K. Boli (Sîrbu 78), Larie, Kiki, Borza (Marins 66) – Artean, Nedelcu, Grameni (Casap 78) – Alibec, L. Munteanu (Sali 78), Ad. Mazilu (Mateus Criciuma 66). Antrenor: Gheorghe Hagi.

Universitatea Craiova: L. Popescu 9 – Şt. Vlădoiu 1, Zajkov 2, Raul Silva 2, Ndong 1 – Al. Creţu 2, Mateiu 2, Căpăţînă 2 (Roguljic 46) 3 – Baiaram 1 (Cîmpanu 46) 5, Koljic 6 (Markovic 63) 2, A. Ivan 1 (Rivaldinho 80). Antrenor: Eugen Neagoe.

Arbitru: Adrian Cojocaru 5.