Alexandra Presură, deputat PSD de Dolj : “Am fost onorată ca împreună cu Președintele Camerei Deputaților să particip la vizita din Republica Azerbaidjan”

0
602
          Preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, s-a aflat timp de două zile, la finele luni februarie, într-o vizită oficială în Republica Azerbaidjan, la invitaţia preşedintelui Adunării Naţionale a acestei ţări, Sahiba Gafarova. Marcel Ciolacu a fost însoţit de vicepremierul Kelemen Hunor, de Marian Neacşu, secretarul general al Guvernului României, Alfred Simonis, liderul grupului PSD din Camera Deputaţilor, Alexandra Presură, secretar al Camerei Deputaţilor, precum şi de o delegaţie formată din membrii conducerii Transelectrica S.A. şi Transgaz. 
       În prima zi a vizitei, Marcel Ciolacu a avut, la Baku, o întrevedere cu preşedintele Republicii Azerbaidjan, Ilham Aliyev, după care a participat la ceremonia de depunere a unei coroane de flori la Monumentul Torţa Eternă.Preşedintele Camerei Deputaţilor a avut întâlniri cu Sahiba Gafarova, preşedintele Adunării Naţionale a Republicii Azerbaidjan, cu Mikayil Jabbarov, preşedinte al Consiliului de Supraveghere al SOCAR, şi cu Rovshan Najaf, preşedintele SOCAR. Ciolacu a vizitat  a doua zi terminalul “Sangachal” şi locul unde a fost forată prima sondă de petrol din lume. Va vizita, de asemenea, Centrul “Heydar Aliyev” şi “Azerkhalcha OJSC”. El a depus o coroană de flori la monumentul compozitorului George Enescu de la Baku.
          “Am fost onorată ca împreună cu Președintele Camerei Deputaților, dl. Marcel Ciolacu, să particip la vizita din Republica Azerbaidjan. Prin instrumentele diplomației parlamentare, sprijinim obiectivele comune în sectoare relevante și de interes pentru ambele țări și susținem soluții politice durabile, cu respectarea suveranității și integrității teritoriale.
       România acordă o importanță deosebită relațiilor dintre cele două state în domeniul energiei, iar cele trei proiecte discutate azi cu Președintele Azerbaidjan-ului converg către consolidarea unui parteneriat energetic reciproc avantajos, în același timp în care vor face din țara noastră un pilon important în asigurarea securității energetice regionale. Prin invitația D-nei Sahiba Gafarova, Președintele Adunării Naționale a Republicii Azerbaidjan, dialogul parlamentar bilateral a fost relansat, iar relațiile bilaterale dintre cele două state se caracterizează ca foarte bune în plan politic”, a declarat Alexandra Presură, deputat PSD de Dolj.