Într-o rezoluție adoptată ieri, eurodeputații solicită tragerea la răspundere a conducerii politice și militare ruse pentru crima de agresiune împotriva Ucrainei. |
Parlamentul declară că atrocitățile comise de forțele ruse în Bucha, Irpin și multe alte orașe ucrainene dezvăluie brutalitatea războiului și subliniază importanța unei acțiuni internaționale coordonate pentru a-i aduce pe cei responsabili în fața justiției în conformitate cu dreptul internațional. Eurodeputații cer UE să insiste pentru crearea unui tribunal internațional special, în strânsă cooperare cu Ucraina și cu comunitatea internațională, care să urmărească penal conducerea politică și militară a Rusiei și aliații acesteia. Înființarea unui tribunal ar acoperi lacunele mari din actuala structură instituțională a justiției penale internaționale și ar completa eforturile de investigare ale Curții Penale Internaționale, care în prezent nu poate investiga crima de agresiune din Ucraina. Conducerea politică și militară din Rusia și Belarus trebuie trasă la răspundere Menționând că modalitățile exacte și componența tribunalului special rămân de stabilit, eurodeputații subliniază că acesta trebuie să aibă competența de a-l investiga nu numai pe Vladimir Putin și conducerea politică și militară a Federației Ruse, ci și pe Aliaksandr Lukașenka și pe apropiații acestuia din Belarus. Aceștia subliniază, de asemenea, că lucrările pregătitoare ale UE privind tribunalul special ar trebui să înceapă fără întârziere și să se concentreze pe stabilirea modalităților pentru tribunalul special în cooperare cu Ucraina. Autoritățile ucrainene și internaționale trebuie sprijinite în vederea obținerii dovezilor care urmează să fie utilizate în viitor. Parlamentul crede cu tărie că înființarea unui tribunal special ar trimite un semnal foarte clar atât societății ruse, cât și comunității internaționale că președintele Putin și conducerea Rusiei în general pot fi condamnați pentru crima de agresiune din Ucraina. Eurodeputații subliniază că nu mai este posibil ca Federația Rusă sub conducerea lui Putin să revină la relațiile anterioare cu Occidentul. Textul a fost adoptat cu 472 voturi pentru, 19 împotrivă și 33 abțineri. |
Si agresiunea americana din fosta Yugoslavie cand va fi pe agenda PE, doamna Bulugean? Dar cea din Yemen? Dar din Iraq? Dar din Afghanistan? Apoi Siria, nu?
,,Abia acum vedem ca anii ’90 au fost succesul absolut al neoconistilor care au preluat controlul total asupra SUA si al UE”(- citat dintr-un articol publicat pe blogul ,,The Saker”).
Comentam la articolul dvs de acum doua zile si pomeneam despre Camus. Gandirea lui filozofica m-a marcat si ma marcheaza inca ,si mai mult, in acest inceput de an 2023:,,existenta umana este marcata de absurd”. Da ,doamna Bulugean, acest termen ne trimite la sentimentul de oboseala, de dezgust chiar, testat de oamenii care isi dau seama ca viata lor se invarte in jurul actelor repetitive, private de sens si care ne dirijeaza iremediabil spre moarte.
Comments are closed.