Autoritatea Electorală Permanentă a transmis Secretariatului General al Guvernului proiectul pentru modificarea şi completarea Legii nr. 334/2006

0
350

Autoritatea Electorală Permanentă a anunţat, ieri, că a transmis Secretariatului General al Guvernului proiectul pentru modificarea şi completarea Legii nr. 334/2006 privind finanţarea activităţii partidelor politice şi a campaniilor electorale.

Pentru cheltuielile necesare funcţionării partidelor politice, respectiv pentru întreţinerea şi funcţionarea sediilor, deplasări, comunicaţii, birotică, protocol, reparaţii auto, consultanţă politică, onorarii, taxe, este prevăzută o limită de 60% din valoarea totală a subvenţiilor de la bugetul de stat, în timp ce pentru cheltuielile de personal limita este de 30% din valoarea totală a subvenţiilor de la bugetul de stat şi de 40% în cazul cheltuielilor pentru finanţarea campaniilor electorale şi a campaniilor pentru referendum.

Proiectul mai prevede că donaţiile primite de la o persoană fizică într-un an pot fi de până la 100 de salarii de bază minime brute pe ţară, la valoarea existentă la data de 1 ianuarie a anului respectiv, faţă de 200 de salarii de bază minime brute cât este în prezent. A fost scăzut plafonul şi în cazul donaţiilor primite de la o persoană juridică într-un an, acestea putând fi de până la 300 de salarii de bază minime brute pe ţară, în timp ce în legea în vigoare este prevăzută o limită de 500 de salarii de bază minime brute pe ţară.