Solomon a oferit flori şi ciocolată presei feminine

3
378

Primarul Antonie Solomon nu a lăsat să treacă neobservată ziua în care femeia este în centrul atenţiei. Anticipând ziua de 8 Martie, edilul-şef a chemat, ieri, la o mică conferinţă de presă, pe toate reprezentantele presei feminine din Craiova. De această dată, jurnalistele nu au mai avut nevoie de pixuri şi microfoane, fiind întâmpinate cu felicitări şi cu câte un frumos buchet, din care nu au lipsit primăvăraticile lalele.

Primarul Antonie Solomon a repetat, de fapt, gestul pe care l-a făcut şi cu o săptămână în urmă când a împărţit mărţişoare părţii feminine a presei din Craiova. Lucrurile s-au petrecut la fel şi ieri, când jurnalistele au fost convocate la o conferinţă de presă, care s-a dovedit a fi o întâlnire protocolară cu ocazia zilei de 8 Martie. “Ne-am întâlnit pentru a vă spune că am un sentiment aparte faţă de presa feminină craioveană. Vreau să vă urez o primăvară extraordinară, să fiţi iubite de cei dragi şi să vă spun ceva frumos”, a spus primarul. Solomon a relatat apoi o parabolă, povestită de un alt reprezentant al presei scrise, Cristian Tudor Popescu, din care se desprinde puterea de sacrificiu a femeii. “Bărbaţii nu sunt aşa, nu se pot sacrifica pentru cei dragi. De aceea mă închin cu smerenie în faţa voastră şi vă spun să fiţi ca până acum, să nu cedaţi, să spuneţi oamenilor adevărul că acesta este cel mai important lucru”.  Cuvintele frumoase au fost însoţte de un buchet frumos, în care s-au regăsit şi flori de primăvară, precum lalelele galbene. Pentru a mai îndulci relaţia cu presa, primarul a pus alături şi câte o ciocolată.

Femeile din inima primarului: soţia şi mama

Schimbând registrul, reprezentantele presei l-au întrebat apoi pe primar pe care dintre doamnele politicii româneşti le va felicita cu prilejul zilei de 8 Martie. După ce s-a gândit puţin, primarul a zâmbit şi a răspuns: “În politică sunt mai multe doamne care merită să fie admirate şi felicitate. Transmit un mesaj de suflet pentru toate femeile din politica românească pentru că dau o pată de culoare acolo şi poate că sunt mai corecte, mai cinstite decât bărbaţii din politica românească”. La insistenţele presei, edilul a nominalizat care sunt preferatele sale. “Dacă îmi răspunde la telefon, o voi felicita pe doamna Elena Udrea. Mă gândesc şi la doamna Sulfina Barbu, Anca Boagiu, pe care le admir mult. Şi pe Olguţa Vasilescu o respect”. În fruntea listei, primarul a pus două femei, soţia şi mama sa. “În mod cu totul şi cu totul special îmi voi felicita soţia. Îi voi oferi un buchet de flori, fiindcă ei îi plac trandafirii albi”. Lăcrimând, Solomon a mărturisit apoi că regretă foarte mult că mamei sale nu i-a oferit  nici măcar o floare mamei cât a fost copil. “Nu mergeam cu nimic, mergeam aşa şi poate că nici nu i-am spus la mulţi ani de ziua femeii. Dar se bucura când mă vedea”.

3 COMENTARII

Comments are closed.