Noaptea cercetătorilor europeni

0
337

Noaptea cercetătorilor europeni a avut loc în 26 de țări pentru a prezenta diversitatea cercetării și inovării europene și impactul acestora asupra vieții de zi cu zi a cetățenilor.

Evenimentul, care reunește peste un milion de vizitatori în fiecare an, în Europa și în afara acesteia, a adus oameni de știință mai aproape de publicul larg și stimulează interesul pentru cariere în cercetare, în special în rândul tinerilor. Copii, tineri și familii au avut șansa de a cunoaște activitatea cercetătorilor prin activități recreative și educaționale, cum ar fi spectacole științifice, jocuri, chestionare, concursuri, expoziții și activități digitale.

Comisarul pentru inovare, cercetare, cultură, educație și tineret, Mariya Gabriel, a declarat: „În fiecare an, Noaptea cercetătorilor europeni dezvăluie copiilor, profesorilor, părinților și cetățenilor europeni fascinația științei în moduri amuzante și distractive și le permite să descopere modul în care cercetătorii noștri ne îmbunătățesc viața de zi cu zi. Sunt deosebit de încântată să anunț că cercetători și copii vor fi de acum în măsură să interacționeze pe tot parcursul anului datorită inițiativei „Cercetători în vizită în școli”, o inițiativă care va consolida legătura dintre cercetare și educație prin aducerea cercetării în școli.”