În perioada 14-16 septembrie, la Craiova s-a desfășurat Consfătuirea Națională a inspectorilor școlari pentru informatică și tehnologia informației și a comunicațiilor, eveniment organizat de Ministerul Educației și Inspectoratul Școlar Județean Dolj cu sprijinul Consiliului Județean Dolj, al Primăriei Municipiului Craiova și a firmelor Syncro Soft, Arhi Design și Exflor.
Activitatea a fost coordonată de Livia Demetra ȚOCA, reprezentant al Ministerului Educației/Centrului Național de Politici și Evaluare în Educație. La eveniment a fost invitat și domnul Marius NICOLI, profesor de informatică la Colegiul Național „Frații Buzești” Craiova, în calitate de coordonator al lotului olimpic de informatică al României. Acesta a prezentat rezultatele excepționale obtinute de elevi la Olimpiada Internatională de Informatică, anul acesta reuşind performanţa de a clasa România pe locul al II lea în clasamentul mondial.
”Pe lângă activitățile specifice disciplinei, prezentarea modului în care au fost aplicate Reperele metodologice pentru aplicarea curriculumului la clasa a IX – a în anul școlar 2021-2022, precum și evidențierea progresiei competențelor prin intermediul Reperelor metodologice pentru aplicarea curriculumului la clasa a X – a în anul școlar 2022-2023, în vederea asigurării compatibilizării și a continuității la nivelul programelor școlare pentru gimnaziu și pentru liceu/învățământ profesional, a constituit un punct foarte important pe agenda desfășurării evenimentului”, a precizat prof. Mihaela Papa, inspector școlar disciplina insformatică din cadrul ISJ Dolj. ”A fost o reală plăcere să ne revedem cu toții după o perioadă în care ne-am întâlnit doar în mediul online. Utilizarea tehnologiei digitale în situația de criză a fost o soluție, pe care noi, profesorii de informatică, am valorificat-o din plin pentru a menține comunicarea între noi, fie ea și virtuală”, a continuat inspectorul de informatică, Mihaela Papa.
La aceste activități a participat și inspectorul școlar general, prof. dr. Daniel Alexandru ION, care a evidențiat importanța desfășurării unor astfel de evenimente, schimbul de bune practici, posibilitatea de a ne întâlni față către față, având în vedere perioada de pandemie pe care am traversat-o cu toții.