Ştiinţa a tranşat duelul cu FCSB+Radu Petrescu+VAR

0
768

Forma oscilantă şi absenţele importante nu-i confereau mari speranţe Universităţii Craiova în derby-ul cu FCSB, un adversar superior pe hârtie şi cu nevoie disperată de puncte. Determinarea jucătorilor, organizarea de joc şi impulsul fanilor au înclinat însă balanţa în favoarea oltenilor. Am asistat probabil la cea mai clară victorie, din punct de vedere al jocului, din derby-urile Ştiinţei cu FCSB. Cu o echipă sever îmbătrânită, cu transferuri bizare, făcute parcă în ciuda fanilor proprii, Ştiinţa nu pretindea prea multe contra unei formaţii care investise câteva milioane de euro în jucători în vogă sau de perspectivă şi care joacă în grupe europene, deşi în campionat e mai aproape de retrogradare. Numai că pe teren oltenii au făcut legea şi meritau chiar un succes mai net. Bancu şi Vătăjelu au avut rol de tăvălug de-a lungul noului gazon de pe “Ion Oblemenco”, suplinind şi absenţele unor atacanţi de bandă, Screciu şi-a revendicat centrul terenului, pe ambele faze de joc, Nistor a fost surprins în acest meci alergând şi făcând presing, lucru care nu prea i se întâmplă, Creţu a compensat lipsa mijloacelor tehnice printr-o implicare totală, în timp ce Markovic a ieşit la rampă atunci când era nevoie.

Unicul vârf pe care l-a avut Rădoi la acest meci şi căruia i-a trasat de la conferinţa de presă sarcina de “a face diferenţa”, Jovan Markovic, şi-a ascultat antrenorul. A obţinut penalty-ul din care s-a deschis scorul, după ce l-a păcălit pe Tamm, a avut o deviere superbă cu capul în transversală şi s-a interpus şi pe centrarea lui Creţu, din care Oaidă şi-a marcat autogol. Se făcuse dreptate, cel puţin parţial, fiindcă Ştiinţa controlase jocul şi ratase trei mari şanse de gol, două prin Creţu şi una la bara lui Markovic, în timp ce FCSB venise cu alte “arme” decât cotele jucătorilor de pe transfermarkt. Şi le-a folosit în finalul primei părţi, când Radu Petrescu şi acoliţii din camera VAR au avut nesimţirea să dicteze penalty la o fază în care Compagno l-a lovit cu capul în figură pe Bancu. În schimb, acelaşi duet dubios, Radu Petrescu-VAR, a trecut fără jenă peste faza în care acelaşi Markovic a mai fost doborât o dată de Tamm, la centrarea lui Nistor. Nici după pauză n-am asistat la resuscitarea FCSB-ului, chiar dacă oamenii lui Dică au avut şi ei două ocazii, prin Octavian Popescu şi Dawa. Cel puţin la fel de mare a fost însă şi situaţia lui Vătăjelu, la plonjonul care a încheiat “şerpuirea” lui Bancu prin careul advers.

Ştiinţa a tranşat derby-ul cu FCSB în ciuda arbitrajului, intrând oarecum liniştită în pauza competiţională, tot ea urmând să redeschidă campionatul, la meciul cu Voluntari, pe 30 septembrie, tot pe “Ion Oblemenco”.

Universitatea Craiova – FCSB 2-1

Au marcat: Mitrea 32 – pen., Oaidă 66 – autogol / Compagno 45+5.

Stadion: “Ion Oblemenco”, spectatori: 21.000.

Universitatea Craiova: Lazar 6 – Papp 6, Raul Silva 7, Mitrea 6 – Vătăjelu 8, Al. Creţu 7, Screciu 8 (Câmpanu 90), Ed. Florescu 6 (Căpăţână 54) 6, N. Bancu 8 – Nistor 7 (Mateiu 90) – Markovic 8 (Roguljic 77) 6. Antrenor: Mirel Rădoi

FCSB: Târnovanu – V. Creţu, Dawa, Tamm, Radunovic – Olaru, Haruţ (Miculescu 46), Oaidă (Radaslavescu 90) – Cordea, Compagno, Fl. Coman (46 Oct. Popescu). Antrenor: Nicolae Dică.

Arbitru: Radu Petrescu 4.