Amenzi aplicate de Protecţia Consumatorilor Dolj la magazine ale unui lanţ de supermaketuri

0
267

Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Dolj, prin tematica naţională , de control, a efectuat mai multe  verificări în teritoriu. Astfel, magazinele lanțului de supermarketuri “Penny” din județul Dolj, patru la număr, au fost verificate, în ultima săptămână, de Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) DOLJ. Ca urmare a neregulilor constate au fost aplicate amenzi contravenţionale în cuantum de 80.000 de lei.

Controalele au fost diverse, iar, după cum a precizat comisarul șef adjunct  Ilarian-Cosmin Șomîcu, al CJPC Dolj, ” în toate cele patru  magazine verificate – două din Craiova, unul din Băilești și celălalt din Filiași, comisarii CJPC Dolj au găsit nereguli, în consecință aplicând şase amenzi contravenționale, în valoare totală de 80.000 lei, au dat un avertisment, au dispus oprirea definitivă de la comercializare a mai multor produse alimentare neconforme, în valoare de 1.299 lei și oprirea temporară a prestării de servicii, până la remedierea deficiențelor, pentru  treivitrine frigorifice din cadrul unităților controlate”.

Neregulile constatate în timpul controalelor

  • comercializarea unor legume și fructe necurățate corespunzător, depreciate calitativ, cu mucegai, modificate organoleptic, de calibre diferite;
  • comercializarea unor produse congelate cu exces de gheață și modificări organoleptice;
  • utilizarea unor vitrine frigorifice insalubre, cu insecte, resturi alimentare, praf;
  • folosirea unor condiții de păstrare a produselor alimentare necorespunzătoare din punct de vedere igienico-sanitar;
  • comercializarea unor produse alimentare cu ambalajele deteriorate;
  • nerespectarea regimului de temperatură de păstrare a produselor alimentare recomandat de producători.