Deschiderea oficială a noului an şcolar , la Colegiul Naţional “Carol I” din Craiova

0
654

Astăzi, a început anul şcolar 2022 – 2023. Peste tot în Dolj, la fel ca în întreaga ţară, au avut loc manifestări prilejuite de acest eveniment. Una dintre ele a avut loc la Colegiul Naţional “Carol I” din Craiova. Elevi, părinţi ai acestora,  cadre didactice au participat , pe platoul din curtea unităţii de învăţământ, la deschiderea oficială a noului an de învăţământ. Au fost prezenţi şi reprezentanţi ai Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj,  Primăriei Craiova, instituţiilor de învăţământ superior din Bănie, forţelor de asigurare a ordinii publice – jandarmerie şi poliţie. Mesajul a fost unul clar: aşteptări mari în 2022/2023. 

Colegiul Naţional “Carol I” din Craiova este unul de elită, inclusiv la nivel internaţional, cu 196 de ani de istorie. Are peste 2.000 de elevi înscrişi, în toate ciclurile de învăţământ – preşcolar, primar, gimnazial , liceal, alături de un personal didactic foarte competent, mărturie stând zecile de medalii şi premii obţinute la competiţiile şcolare naţionale şi internaţionale. Astăzi, foarte mulţi dintre ei au participat la deschiderea oficială a noului an de învăţământ. “Anul şcolar trecut a fost unul rodnic, cu multe împliniri, datorate efortului conjugat al elevilor, părinţilor acestora, cadrelor didactice. Trebuie să ne bucurăm de rezultatele foarte bune obţinute, iar mesajul este că aşteptăm împliniri şi mai mari în 2022 – 2023”, a precizat, în deschiderea festivităţilor, prof. Constanţa Pîrvuleasa, director adjunct al Colegiului.

Mesaje ale invitaţilor

Invitaţii prezenţi au rostit, apoi, mesajele instituţiilor pe care le reprezintă. “Voi fi foarte scurt în alocuţiune. Vă asigurăm de tot sprijinul Primăriei Craiova şi suntem împreună la acest nou început” – Răzvan Diaconu, viceprimar al Craiovei; “Deschiderea anului şcolar este unul dintre cele mai importante evenimente din viaţa comunităţii. Şcoala reprezintă o temelie pentru ceea ce construim. Mulţumim copiilor, părinţilor, cadrelor didactice pentru dăruirea de care au dat dovadă. Sperăm ca şi generaţiile viitoare să continue calea succeselor”, prof. dr. Gabriel Florian, inspector şcolar în cadrul ISJ Dolj, cel care a dat citire mesajului transmis de prof.dr. Daniel Alexandru Ion, inspector general al învăţământului doljean; “Vă dorim un an şcolar plin de împliniri, atât în educaţie, cât şi în sănătate. Se spune că educaţia reprezintă ceea ce rămâne după ce s-a uitat în timpul anilor de studiu. Eu vă doresc să nu uitaţi” – prof.univ.dr. Magdalena Mihai, prorector al Universităţii din Craiova; “În urmă cu 23 de ani, participam la un eveniment similar, fiind elev în cls. a IX-a. Acum, vin, aici, în faţa dumneavoastră, din altă postură. Faceţi parte dintr-o unitate de elită şi vă doresc să duceţi mai departe seria succeselor” –   prof.univ.dr. Dan Ionuţ Ghionea, rector al Universităţii de Medicină şi Farmacie din Craiova.