Ştiinţa s-a împotmolit la 11 metri de grupele Conference League

1
720

Aventura europeană a Științei a fost frumoasă, dar putea fi superbă, putea fi istorică. Nicicând n-am fost mai aproape de grupe, de o performanță antologică, la care visăm de decenii. Păcat, fiindcă adversara din playoff n-a fost mai bună, diferența s-a făcut la centimetri, la amănunte, poate şi la noroc. Dacă Rădoi era adus de la început, dacă întăririle veneau la timp, dacă se juca turul la Craiova, într-o atmosferă incendiară, cu 30.000 de fani alături și nu cu câteva mii, pe la Severin, pe o arenă depășită, dacă Papp nu se lăsa provocat, mai ales la experiența lui, dacă mai rezistam cu 1-0 până în repriza a doua de prelungiri, dacă jucătorii cei mai vechi ai echipei erau mai inspirați la loviturile de departajare, dacă măcar nu s-ar fi executat penalty-urile la peluza galeriei gazdelor, unde presiunea a fost la cote maxime…Dacă… Totuşi, cam mulţi de “dacă”, așa cum au apărut și după celebra ratare a finalei Cupei UEFA..

Calificarea s-a pierdut în trepte, nu neapărat în deșertul din sudul Israelului, unde câteva zeci de fani olteni au avut de înfruntat o atmosferă fantastică, amplificată de acustica arenei. Lupta din teren a fost mult mai echilibrată decât cea din tribune, Știința pierzând enorm fiindcă n-a jucat turul in propriul fief. Universitatea a pierdut practic un singur meci în această campanie, dar nu a fost înfrângerea care i-a adus eliminarea. Oltenii lui Rădoi nu s-au lăsat intimidați de atmosfera teribilă de la Beer Sheva, n-au fost inferiori unuia dintre cei mai accesibili adversari posibili în această fază, dar n-au avut maturitatea de a specula momentele favorabile, așa cum nici în tur n-au făcut-o. S-a trăit o aventură frumoasă, au fost meciuri memorabile, dar și s-au pierdut multe, la potou. S-a pierdut o performanță unică pentru Ştiința, s-au pierdut minim 5-6 milioane de euro din premieri, bilete, sponsori, etc, s-au mai pierdut câteva meciuri care puteau fi de poveste, s-a pierdut la capitolul imagine, sau cel puțin nu s-a câștigat mult mai mult, mai ales că rivalele CFR și FCSB au ajuns în grupe.

Mirel Rădoi are frâiele, are toată încrederea, trebuie sa gestioneze momentul și nu va fi ușor, mai ales din punct de vedere mental. S-a pierdut o șansă mare, dar poate va mai exista alta, la anul, dacă se va învăța din greșeli. Deocamdată, amărăciunea e mare, dar nu toate poveştile captivante au happy-end.

Hapoel Beer Sheva – Universitatea Craiova 4-3, la lovituri de departajare, 0-0 după 90 de minute, 1-1 după 120 de minute

Au marcat: Hemed 105 – Roguljic 104.

La lovituri de departajare, pentru Hapoel au marcat Suleymanov, Keltjens, Helder Lopes şi Dadya, iar pentru Craiova au marcat Roguljic, Nistor şi Găman, iar Ivan şi Bancu au ratat.

Hapoel Beer Sheva: Glazer – Tibi, Abu Abaid (Or Dadya 97’), Miguel Vitor, Helder Lopes – Bareiro, Yosefi (Hemed 61’), Elias (Keltjens 77’) – Safuri (Micha 77’), Selmani (Hatuel 61’), Ansah (Suleymanov 73’). Antrenor: Elyaniv Barda

Universitatea Craiova: Lazar – Martic (Găman 91’), Raul Silva, Screciu – Hanca (Căpăţână 71’), Creţu, Mateiu (Nistor 119’), Bancu – Baiaram (Roguljic 91’), Koljic (Vătăjelu 105’), A. Ivan. Antrenor: Mirel Rădoi.

Arbitri: Erik Lambrechts – Jo de Weirdt, Mathias Hillaert – Wim Smet (toţi din Belgia)

1 COMENTARIU

Comments are closed.