Ştiinţa joacă azi returul cu Vllzania, în cupele europene

0
454

Universitatea Craiova – Vllaznia Shkoder

Stadion: „Ion Oblemenco”, ora 20.30 (Digisport1, Primasport1)

Universitatea Craiova: Lazar – Vătăjelu, Papp, Silva, Bancu – Mateiu, Creţu, Baiaram – Gustavo, Koljic, Ivan. Antrenor: Laszlo Balint. Rezerve: D. Rusu – Căpăţână, Screciu, Găman, Sala, Cîmpanu, Roguljic, Danciu, Markovic.

Vllaznia Shkoder: Zogovic – Gurishta, Juric, Bulatovic, Hakaj – Jonuzi, Boshnjaku, Marku – Hoxhaj, Çoba, Kaina Nunes. Antrenor: Mirel Josa. Rezerve: Qarri – Shehi, Poloka, Shima, Smajli, Latifi, Alivoda, Dede, Heric, Aralica, Vulaj.

Arbitri: Ondřej Berka – Matěj Vlček, Jakub Hrabovsky (toţi din Cehia).

Universitatea Craiova a început slab sezonul, neavând nicio victorie în primele trei meciuri disputate. Returul cu Vllaznia este extrem de important: pentru a continua parcursul european, pentru a mai şterge puţin din ruşinea precedentelor două sezoane, când Ştiinţa a fost eliminată de Lokomotiv Tbilisi şi Laci, pentru a obţine, în sfârşit, prima victorie a sezonului, pentru a căpăta moral pentru următoatele meciuri, extrem de importante şi, în sfârşit, pentru a oferi încredere unor suporteri dezamăgiţi de finalul sezonului trecut, de antrenorul numit în vară, de campania de transferuri şi de jocul şi rezultatele din startul acestei stagiuni.

Laszlo Balint: „Partidă importantă pentru club, o abordăm cu încredere, suntem conştienţi şi de calitatea noastră, dar şi de armele adversarului. Vreau să cred că băieţii vor reuşi să scoată în evidenţă calităţile noastre ca şi grup. Este important să câştigăm duelurile şi să fim pragmatici.  Nu există decât un ţel: victoria. Nu vreau să mă gândesc că nu ne calificăm, suntem pozitivi în abordarea jocului, vreau să văd motivaţie, încredere la jucătorii mei. Sper să fiu inspirat şi să aleg echipa câştigătoare. Nu am exersat loviturile de la 11 metri”.

Mirel Josa: „Nu va fi o scuză  drumul dacă nu ne vom califica, acestea au fost condiţiile noastre de călătorie şi asta e. Vom da sută la sută în acest meci. Favorită este Universitatea Craiova, dar fotbalul este imprevizibil, trebuie să respecţi fotbalul pentru a culege roadele. Ştiu că Universitatea a jucat două meciuri de campionat şi a remizat, noi am câştigat cele 4 amicale. Mi-am luat informaţii despre Universitatea Craiova şi de la Bledar Kola, care a fost secundul lui Marinos Ouzounidis aici”.

Albanezii de la Vllaznia Shkoder speră să repete isprava de anul trecut a conaţionalilor de la KF Laci şi să elimine Universitatea Craiova din Conference League. Vllaznia nu a început campionatul intern şi are un singur meci oficial disputat, cel din tur cu Ştiinţa, deoarece Supercupa Albaniei, contra campioanei, KF Tirana, a fost amânată pentru luna decembrie, în timpul Cupei Mondiale. Formaţia antrenată de Mirel Josa a zburat cu o cursă de linie de la Tirana până la Bologna, au aşteptat şase ore pe aeroportul din Bologna, apoi s-au deplasat pe ruta Bologna-Craiova. Albanezii au ajuns marţi la prânz în Bănie, s-au cazat la hotelul Rexton, iar după-amiază au efectuat deja un antrenament de dezmorţire, pe stadionul „Extensiv”, acolo unde îşi dispută meciurile echipa a doua a Universităţii Craiova. Ieri, albanezii au avut antrenamentul oficial pe arena „Ion Oblemenco”, de la ora 19.30. Faţă de meciul tur, antrenorul Vllazniei, Mirel Josa, intenţionează să schimbe tripleta din atac, considerând că restul echipei şi-a făcut treaba şi echipa s-a achitat foarte bine de sarcinile defensive. Kosovarul Latifi este considerat un jucător extrem de important, datorită tehnicităţii sale, dar a pierdut o mare parte din perioada de pregătire şi a lipsit în prima manşă cu Universitatea Craiova, dar ar putea juca în retur. Fost la Hermannstadt, croatul Ante Aralica n-a convins în tur contra Craiovei şi i-ar putea ceda locul în primul 11 unui brazilian, Kaina Nunes. Oficialii celor de la Vllaznia au mărit substanţial prima de calificare promisă echipei pentru accederea în turul 3 al Conference League, în condiţiile în care UEFA premiază cu 450.000 de euro calificarea în această fază a competiţiei. Sunt aşteptaţi la meci şi aproximativ 100 de suporteri albanezi, care s-au deplasat în Bănie cu un autocar.

Mijlocaşul celor de la UTA Arad, albanezul Idriz Batha, îşi pune în gardă compatrioţii, declarând pentru presa albaneză: „Universitatea Craiova intră în categoria cluburilor de elită, cu buget mare, cu salarii mari, totul este pus la punct acolo, beneficiază de infrastructură, are suporteri, tot, sunt cu adevărat puternici. După părerea mea, Vllaznia ar trebui să facă ce a făcut şi la Shkodër, pe „Loro Boriçi”, unde a încercat din răsputeri să se apere și cu un contraatac a încercat să lovească Craiova. Exact asta trebuie să facă aici în România, pentru că în momentul de față, dacă va încerca să joace deschis împotriva lor, cred că este foarte greu să obțină calificarea”.