“Sat European de Tineret 2023”

0
488

Guvernanța programului European Youth Village (Asociația pentru Dezvoltare Activă și) Go Free – Asociația pentru Sprijinirea Societății Civilea anunțăapelul la candidaturi pentru titlul de „Sat European de Tineret 2023”. Termenul până la care pot fi aplicate candidaturile este 5 iulie 2022.

Titlul de „Sat European de Tineret” este oferit de Guvernanţă în cadrul programului național European Youth Village [Satul European de Tineret] satelor sau comunelor din România care susțin tinerii în acțiunile pe care aceștia doresc să le organizeze în comunitate. Pe parcursul anului 2023, în comunele care vor purta acest titlu, toate inițiativele, evenimentele sau acțiunile ce vor fi organizate la nivel local vor urmări să crească participareatinerilor și a autorităților în vederea rezolvării unor probleme sau nevoi ale tinerilor din comunitate. În anul  care poartă titlul de Sat European de Tineret, tinerii sunt sprijiniți de comunitatea programului European Youth Village , prin activități de mentorat, traininguri și ateliere pentru membrii grupului de inițiativă a tinerilor, atât în ceea ce privește mobilizarea și activitarea altor tineri din comunitate, cât și în accesarea finanțărilor pentru activitățile planificate în sat.

Cum se depun candidaturile

Candidatura pentru obținerea titlului de Sat European de Tineret 2023 va fi depusă de un grup de inițiativă format din minimum cinci tineri, susținuți de autoritățile locale printr-o scrisoare de susținere. Formularul de candidatură online și anexele sunt disponibile pe site-ul programului www.europeanyouthvillage.eu în secțiunea Apel 2023Termenul limită pentru depunerea candidaturilor pentru titlul de Sat European de Tineret 2023 este 5 iulie 2021ora 23:59. Tinerii, lucrătorii de tineret și reprezentanții grupurilor de inițiativă sau organizațiilor nonprofit, cât și reprezentanții autorităților pot participa în luna iunie 2022 și la sesiunile de informare regionale „Rural Youth Connect”, organizate de echipa European Youth Village în: Sibiu (8-9 iunie), Bacău (11-12 iunie), CRAIOVA (11-12 iunie), Constanța (16-17 iunie), Ploiești (18-19 iunie), Cluj-Napoca (18-19 iunie), Timișoara (25-26 iunie). Sesiunile de informare se adresează atât celor care doresc să aplice pentru titlu, cât și celor care vor să cunoască oportunitățile existente în cadrul programului.