Două “Regio” şi o “Săgeată”, blocate de zăpada spulberată de vânt

0
288

Trei garnituri de tren au rămas blocate, ieri, în Dolj, din cauza vântului care a spulberat zăpada, în timp ce nouă sectoare de drumuri judeţene erau încă închise traficului. În schimb, traficul de persoane şi mijloace de transport, prin Punctul de Trecere a Frontierei Calafat, a fost reluat pentru toate categoriile de autovehicule.

Doljul s-a aflat, ieri, vreme de trei ore, sub Cod galben de vânt. Meteorologii anunţaseră că între orele 13.30 şi 16.30 viteza vântului va atinge şi 80 de km/h în partea de sud a judeţului şi va spulbera troienele de zăpadă, lucru care, de altfel, s-a şi întâmplat, nu fără urmări însă. Trei garnituri de tren s-au împotmolit în nămeţii viscoliţi. Trenul Regio 9135 a plecat la ora 13.45 din Craiova către Calafat şi a rămas înzăpezit la ieşire din Gara Sălcuţa. Întrucât în zonă este un singur fir de cale ferată, la rândul său trenul Regio 9136, care circulă pe relaţia Calafat-Craiova, a fost oprit la Segarcea, până când Regio 9135 a putut să-ţi continue drumul. Şi Regio 9004, cu 30 de călători, care circulă pe relaţia Craiova-Caracal-Bucureşti, a plecat de la Craiova şi a rămas blocat la intrarea în localitatea Jianca.

Nu numai fostele trenuri “personal” au întâmpinat greutăţi. Şi Săgeata Albastră 1894, cu 20 de călători în vagoane, care se deplasa către Bucureşti, a rămas înzăpezită între localităţile Cârcea şi Pieleşti. Nici locomotiva trimisă de la Piteşti special pentru a debloca “Săgeata” nu a avut prea mult succes. La rândul său, a rămas înzăpezită înainte să ajungă la tren, astfel că o altă locomotivă a plecat de la Craiova pentru a întoarce trenul în Staţia CF Craiova. Până la lăsarea serii, trenurile au fost urnite din loc.

“În toate aceste zone, poliţiştii noştri, împreună cu organele abilitate, au acţionat corespunzător pentru deszăpezire, s-a discutat şi cu pasagerii din trenuri, care au înţeles situaţia, iar în cursul după-amiezii problemele au fost remediate”, a declarat, ieri după-amiază, cms. şef Ion Ţârdă, şeful Biroului Judeţean de Poliţie Transporturi Feroviare Dolj.

 

Cele nouă sectoare de drumuri judeţene închise circulaţiei sunt:

–         DJ 542 Amărăştii de Sus – Dăbuleni;

–         DJ 552A Tencănău-Mârza-Mărăcine-Cioroiaşi-Perişor;

–         DJ 552 D Vârtop-Giubega;

–         DJ 553 Poiana Mare-Maglavit;

–         DJ 651 A Pleniţa – limita judeţului Mehedinţi;

–         DJ 561 B Valea Stanciului – Zăval;

–         DJ 561 D Pleniţa-Orodel-Vârtop-Corlate-Izvoare-Giubega;

–         DJ 561 E Băileşti – Seaca de Câmp;

–         DJ 561G Băileşti – Galicea Mare.