Oltenii, “fraieri” în Moldova: doar 2-2 la Botoşani

0
722

La Botoşani, Universitatea Craiova a întrerupt seria eşecurilor din campionat, dar n-a bifat decât o remiză. Ca de obicei, de când a venit Reghecampf, Craiova a jucat spectaculos, dar cu echipele din prima jumătate a ierarhiei dovedeşte o naivitate iritantă. Alb-albaştrii au pierdut două puncte accesibile în Moldova, fiindcă au ratat penalty şi au primit un gol în urma unui ofsaid pentru care nu era nevoie de VAR ca să fie semnalat. Din cursa pentru titlu Universitatea ieşise de ceva timp, în ciuda discursului lui Reghecampf, aşa că punctul rămâne important în lupta de play-off, una care va fi crâncenă, mai ales că a fost un meci direct pentru Top 6.

Oltenii au avut sub control aproape total prima parte, dar, paradoxal, au intrat la vestiare conduşi. Servit ideal de Nistor, Koljic a trimis în transversală la o fază banală pentru un vârf cu pretenţii, dar bosniacul a deschis apoi scorul cu o execuţie mult mai dificilă, în epilogul ocaziei irosite de Ivan. Gazdele au aşteptat mai mult de o jumătate de oră să calce în careul Craiovei, dar când au ajuns au şi egalat, cei trei apărători ai lui Reghe făcând figuraţie la acea fază. Revenită în ofensivă, Ştiinţa n-a ştiut să culeagă ce merita. De ziua onomastică, Bancu a fost în vervă, cu două şuturi periculoase, trimise însă cu dreptul, un penalty obţinut şi un assist. Numai că lovitura de la punctul cu var nu mai reprezintă un mare atu pentru juveţi. După Gustavo, Nistor şi Houri, a venit rândul lui Ivan să irosească un penalty, într-un moment important. În loc de 1-2, s-a făcut imediat 2-1, după ce asistentul nu a văzut un ofsaid mare la o fază fixă, deloc complicată.

În partea secundă, Universitatea a mai jucat numai până când a egalat, prin Gustavo, la centrarea lui Bancu, pentru ca în ultima jumătate de oră oltenii să cedeze iniţiativa. A mai existat însă o fază controversată, când Koljic a fost oprit de Istvan Kovacs pentru că portarul Pap a fost doborât de un coechipier. Botoşaniul, o echipă care de obicei îşi asumă jocul şi care fusese neobişnuit de reţinută, n-a ezitat când i-a fost oferit prim-planul. Păstrat între buturi, Lazar a dovedit o nesiguranţă îngrijorătoare, ezitând practic la fiecare minge care i-a survolat teritoriul, venită de la distanţă sau din preajmă, din şut puternic sau din centrare inofensivă. Cu Vlădoiu şi Vînă desprinşi total de fenomen, cu Markovic care nu precupeţeşte nici cel mai mic efort şi cu Nistor setat pe pase la adversari, Craiova nu putea spera la mai mult pe final. În prelungiri, putea chiar pierde. Screciu le-a oferit gazdelor şansa victoriei, preluând pentru voleul unui adversar, care n-a prins însă poarta. Astfel, Universitatea adună numai un punct în ultimele patru runde, în special din cauza pe propriilor naivităţi, deloc compatibile cu o pretenţiile la titlu anunţate şi reconfirmate. Concluzia serii a tras-o Paul Papp: “Am fost proști!”

FC Botoşani – Universitatea Craiova 2-2

Au marcat Kage ’35, Edjouma ’42 / Koljic ’31, Gustavo ’58.

FC Botoşani: Pap – Braun, Racoviţan, Dawa, Ţigănaşu – Papa, Edjouma  (Florescu ’89) – Kage (Silva ’71), Ongenda, Petkovski  (Sila ’11/ Roman ’88) – Fili (Dragu ’89). Antrenor: Marius Croitoru

Universitatea Craiova: Lazar 5 – Bălaşa 5, Screciu 4, M. Constantin 6 (Papp ’71) 6 – Vătăjelu 5 (Vlădoiu ’46) 4, Căpăţînă 4 (Creţu ’46) 6, Nistor 6, Bancu 8 – Gustavo 7 (Vînă ’71) 3, Koljic 7 (Markovic ’69) 4, Ivan 5. Antrenor: Laurenţiu Reghecampf

Arbitru: Istvan Kovacs 6.