Puciul de la Craiova, eşuat : Deputatul Nicolae Giugea a fost lăsat în ofsaid de colegi

0
1423
De trei zile – ncoace, deputatului PNL de Dolj, profesorului Nicolae Giugea, gura nu-i mai tace. Nu spunem că nu are motive… Prima dată a anunţat că părăseşte grupul parlamentar al PNL, apoi că nu va merge la braţ cu PSD-ul, ca ieri să-şi anunţe demisia din PNL. “Azi – n.r ieri- mi-am depus demisia din PNL. Nu a fost o decizie ușoară, dar nu am putut face altfel. Prin alianța cu PSD, PNL și-a încălcat toate angajamentele pe care le-a luat față de alegători. Cel mai important capital al unui om politic este onestitatea sa. Nu pot să apar în fața oamenilor și să mă prefac că am uitat tot ce am spus până ieri. Eu nu voi merge la braț cu PSD-UL! Noaptea, ca hoții, membrii conducerii PNL au decis să se alieze cu PSD. Ca urmare, cei din PNL Dolj vor face, de acum încolo,  sluj în fața lui Olga. Sunt curios dacă vreun ales PNL va avea tupeu să vină în fața craiovenilor și să le explice de ce până ieri se bătea cu pumnii în piept că luptă împotriva clanului Olga și acum va deveni parte din acest cartel”, a scris deputatul Giugea pe pagina sa de facebook, vreo două zile la rând.
Numai că gestul parlamentarului liberal e singular la nivelul PNL Craiova, organizaţie din care face parte. Astăzi, într-o conferinţă de presă,  preşedintele organizaţiei municipale, consilierul local Marian Vasile,  care se antrenează de mai mult timp pentru a candida la fotoliul de primar al municipiului Craiova, a declarat că până în acest moment, niciun alt membru al PNL Craiova nu a demisionat şi nici nu şi-a exprimat intenţia să o facă, deşi câţiva consilieri locali au fost “recomandaţi” chiar de deputatul Nicolae Giugea, unul dintre aceştia fiind Mădălin Voicinovschi, care înainte de a intra în PNL, a fost la PSD, un militant serios am spune.
          Şi pentru că puciul de la Craiova s-a fâsâit înainte să înceapă şi comanda a fost pe loc repaus, aleşii noştri au început să viseze.  De la fereastra preşedintelui PNL Craiova, lucrurile nu se văd aşa de rău cum se văd de la fereastra deputatului Nicolae Giugea. Consilierul local Marian Vasile crede că în România vor veni vremuri bune, iar instalarea Guvernului Ciucă este o garanţie a faptului că municipiul Craiova se va dezvolta. Posibil…
”…Vin vremuri bune pentru craioveni. Am văzut chiar în discursul domnului Ciucă, că pune un mare accent pe conectarea rutieră a regiunilor istorice, exact ce nu s-a făcut din 1989 până în prezent, în regiunea noastră. Am încredere ca, prin instalarea acestui Guvern, oraşul  nostru se va dezvolta, pentru că tot prin insistenţele parlamentarilor PNL Dolj, domnul Ştefan Stoica şi domnul premier Ciuca, deja, după cum bine ştiti, s-au alocat  fondurile pentru studiul de fezabilitate al drumului Calafat-Lugoj, cea mai importantă arteră  care poate duce la dezvoltarea oraşului”, a declarat Marian Vasile.
         Nici consilierul local Teodor Sas nu a mai fost aşa de vocal, astăzi. Pe tonalitatea pe care se cântă Merry Christmas, fostul viceprimar al Craiovei ne-a anunţat că PNL are un amendament important cu privire la nivelul impozitului local pe imobile. ”Astăzi, – n.r ora 18.00 –  va avea loc o sedinţa ordinară a Consiliului Local Craiova, iar cel mai important punct de pe ordinea de zi se referă la aprobarea taxelor şi impozitelor locale pentru anul 2022.

Aici avem un amendament foarte important cu privire la nivelul impozitului pe clădiri şi a impozitului pe terenuri, în municipiul Craiova. Actualul executiv ne propune o creştere a impozitului pe clădiri de exact 25%. Am depus un amendament ca taxele şi impozitele pe pe clădiri şi terenuri din 2022, să rămână la nivelul anului 2021”, a declarat consilierul PNL Teodor Sas.