Activitatea din şcoli, perturbată în continuare de vreme

0
269

Toate unităţile de învăţământ din judeţul Dolj ar fi trebuit să îşi reia de, ieri, activitatea în condiţii normale. Ninsorile abundente din ultimele zile continuă să pună probleme autorităţilor. Trei unităţi de învăţământ din judeţ au suspendat cursurile. Este vorba de Şcoala cu clasele I-VIII Perişor, Şcoala cu clasele I-VIII Vela şi Şcoala cu clasele I-VIII Drănic.

„La Perişor nu a fost curent electric, iar la Drănic şi Vela drumurile înzăpezite nu au permis transportul elevilor şi cadrelor didactice”, a precizat inspectorul şcolar general Mihaela Moţăţeanu.

În alte patru unităţi de învăţământ, cursurile s-au derulat în condiţii grele. „La şcolile Cioroiaşi, Siliştea Crucii nu a fost curent electric, dar cursurile s-au derulat. Probleme avem şi cu şcolile de la Tălpaş şi Gogoşu, din cauza drumurilor înzăpezite. Am trimis situaţia şi la Prefectura Dolj pentru a se remedia”, a subliniat inspectorul şcolar general.

Potrivit conducerii Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj, directorii unităţilor şcolare pot lua decizia de a suspenda cursurilor dacă nu au curent electric şi este foarte frig în clase.