Senatorul Mihail Genoiu (interpelare scrisă pentru ministrul Educaţiei): De ce nu sunt bani pentru majorarea salariilor profesorilor?

0
674

Stimate domnule ministru,

După ce domnul premier demis Florin Cîțu a folosit toți banii din fondul de rezervă pentru a-și plăti votanții de la Congresul PNL, dumneavoastră în calitate de ministru al Educației ați anunțat public că nu mai aveți bani de salarii pentru profesori.

Am văzut că solicitați cât mai repede un guvern cu puteri depline pentru a face rectificare bugetară necesară, însă se pare că prioritățile de partid sunt mai presus decât cele din sistemul de învățământ. V-ați jucat cu închisul și deschisul școlilor, cu învățământul online, care mai mult nu a fost decât a fost, iar acum am constatat căpentru guvernarea PNL, ordinea priorităților începe cu politrucii de partid și abia apoi urmează restul societății.

Domnule ministru de ce a trebuit să avem școlile închise? Toată vara prioritatea PNL și a dumneavoastră a fost congresul și alegerea domnului Cîțu, iar din acest motiv nu ați făcut nimic pentru achiziția de teste și pregătirea noului an școlar cu prezență fizică în condiții de siguranță?

De ce am ajuns să vorbim de testarea în masă a elevilor la final de semestru, de ce am ajuns să constatăm că nu se poate intra din nou în online pentru că de fapt nu există în majoritatea școlilor din rural acces la internet și la dispozitive mobile, de ce toată această bătaie de joc la adresa copiilor și părinților acestora, dar și a profesorilor?

 

Cu deosebită stimă,

Senator Genoiu Mihail