Senator de Dolj, Mihail Genoiu: Sărăcie, Frig și Foame! Asta-i România condusă de Iohannis, Cîțu și guvernarea dreptei!

3
737

Premierul demisionar Cîțu și guvernul său s-au răzbunat pe românii din comunitățile locale conduse de primarii și președinți de consilii județene care fac parte din partidele care l-au dat jos în Parlament prin moțiune de cenzură.
Astfel, fostul premier și-a plătit datoria față de primarii și președinții de consilii județene ai PNL care l-au făcut șef la partid. În schimb, a lăsat peste 70% din românii care locuiesc în comunități reprezentate de PSD și de alte partide fără niciun ban pentru asistența socială, pentru facturile majorate către furnizorii de utilități publice și multe alte cheltuieli de care au nevoie autoritățile locale în prag de iarnă.
Este limpede că premierul demis Cîțu a procedat la fel ca predecesorul său, Ludovic Orban! De aceea, colegii mei din toate unitățile administrativ teritoriale vor solicita oficial tragerea la răspundere a tuturor demnitarilor implicați pentru că au lăsat mii de comunități locale fără bani pentru plata energiei electrice și termice pentru școli, grădinițe și spitale. Reprezentanții PSD vor solicita anularea în Contencios Administrativ a hotărârii de guvern prin care au fost alocați discreționar banii către primării, din Fondul de Rezervă.
Toți românii au putut să vadă cum guvernul demis al PNL a împărțit banii fără niciun criteriu, doar strict politic și discreționar către obedienții care l-au votat pe Florin Cîțu președinte al PNL. Nu s-a ținut cont de tipul unității administrativ teritoriale, de mărime, de numărul de locuitori, de costurile efective, de angajamentele în derulare, nimic nu a contat pentru Cîțu, decât să-și achite datoriile către cei care l-au făcut cel mai important om din PNL, dar din bani publici.
Cifrele sunt fără dubiu! Dintr-un miliard de lei alocați, 80% a mers către administrațiile PNL. Aleșii PSD, deși ca pondere sunt cei mai mulți și reprezintă aproape jumătate din numărul total de primari, au primit doar firimituri, un rest de 20% din miliardul alocat.
Statistica e foarte clară. PSD are 1362 de primari, dintr-un total de 2907, adică 46,85%. Situația cea mai critică este pentru cele 156 de primării conduse de PSD, care n-au primit NICIUN LEU. ZERO! Apoi, situația e aproape la fel de dezastruoasă pentru alte 1021 de primării, care au primit doar câte 50.000 de lei, adică 10.000 de euro fiecare, aproape ZERO!
În același timp, oamenii din echipa câștigătoare a lui Cîțu și Iohannis au primit între 200 mii și 7 milioane lei pe unitate administrativ teritorială.

Este o imensă bătaie de joc! Iohannis, Cîţu şi toată clica de dreapta cocoţată la putere, cu premeditare şi cu tupeu, pedepsesc încă odata milioane de oameni, doar pentru că trăiesc în localităţi conduse de PSD. Condamna mii de comunităţi Ia un nivel de trai mizerabil!
Colegii noştri, aleşi locali au anunţat că fără un minim sprijin nu se mai poate asigura nici măcar plata facturii la energie electrica, în condiţiile scumpirilor masive. De căldură nici nu mai poate fi vorba. Aşadar, vor rămane în întuneric şi frig atat şcoli, grădiniţe, creşe, cât şi spitale şi dispensare! Guvemarea de dreapta a readus realitatea hidoasă a regimului ceauşist. Este mult mai grav ce se întamplă acum şi decât in 2010, când au fost tăiate salariile, întrucat preturile la energie şi alimente nu au explodat atunci, aşa cum s-au înregistrat în ultimele luni, valuri succesive de scumpiri.

3 COMENTARII

  1. Domnule Genoiu, pe vremea guvernarii PSD, nu toata lumea manca – cunoscatorii stiu – carne la fiecare masa, ca dvs.! Iar va prefaceti ca muriti de grija poporului?

  2. Nea Mircica, îți pute respirația numai a cur de pesedisti… Pe vremea porcului de Genoiu era mult mai bine nu e așa? Mai ales ca te si vizita frecvent, ca doar duhniti la fel.

Comments are closed.