Europarlamentarul Marian Jean Marinescu : Şcoala românească nu se ocupă suficient de pregătirea viitoarelor generații de lideri

0
670
Cu ocazia European Youth Event 2021, europarlamentarul Marian Jean Marinescu a organizat o dezbatere online cu 20 de tineri de la două licee de top din Craiova : Colegiul Naţional Elena Cuza şi Liceul de Arte Marin Sorescu. S-au dezbătut subiecte interesante, dar, din păcate, concluzia este una destul de pesimistă : şcoala românească nu se ocupă suficient de pregătirea viitoarelor generații de lideri. “I-am îndemnat pe copii să își desăvârșească studiile, să își aleagă o profesie pe care să o facă cu plăcere, și apoi, după ani de experiență, să intre în politică. Avem nevoie de buni specialiști în orice domeniu în politică. Deciziile cele mai proaste sunt luate de politicieni care fie nu au pregătire, fie nu au experiență, fie nici una, nici alta”, a precizat eurodeputatul român.
Europarlamentarul liberal a mai ajuns la o concluzie după discuţiile cu tinerii din Craiova şi anume că elevii noștri primesc pe parcursul anilor de studii deprinderi și cunoștințe tehnice pentru o meserie, pentru o carieră în diverse domenii, dar când vine vorba de politică, sunt din păcate nepregătiți. “Acest lucru are consecințe grave pe termen lung pentru țară. Politica pregătește liderii țării, oamenii ale căror decizii pot duce țara într-o direcție sau alta. Nu este de ajuns să avem mecanici buni, profesori buni, medici buni sau IT-iști buni. Este la fel de important ca cei care fac legile sau cei care iau decizii, politicienii adică, să primească educația necesară și să fie familiarizați cu politica încă din școală, să știe cum funcționează statul, care este relația dintre instituții, să învețe să dezbată, să argumenteze, să întrebe, să răspundă, să ajungă la decizii de compromis etc”, a spus Marian Jean Marinescu
Sfatul europarlamentarului pentru tinerii liceeni este următoru :
“Dacă vreţi să schimbați ceva în România, trebuie să vă implicați. Eu cred că toți cei care ies la  proteste nemulțumiți de deciziile politicienilor, trebuie să intre în politică. Intrați în politică, nu ieșiți în stradă. Intrați în politică și luptați pentru impunerea schimbărilor pe care le doriți și care v-au determinat să ieșiți în stradă”.
Alături de elevi au fost şi doi profesori inimoşi, care au dorit neapărat să participe elevii lor la acest eveniment european, fie el şi în online. Este vorba despre prof. Corina Andriescu- Colegiul “Elena Cuza” și prof. Sorin Traian Dorobanțu- Liceul de arte ”Marin Sorescu”.