Permis de conducerea n-avea, în două ore, în aceeaşi zi , a fost prins băut la volan, în urmă cu an a comis aceeaşi faptă , dar a fost “răsplătit” : 30 de zile de arest preventiv

0
510

Polițiști din cadrul Biroului Rutier Craiova au reținut pentru 24 de ore un bărbat de 53 de ani, din Craiova, bănuit de comiterea  unei  infracțiuni de conducere a  unui vehicul sub influența alcoolului,  două infracțiuni de refuz sau sustragere de la prelevarea de mostre biologice  și două  infracțiuni de conducere fără permis.

 La data de 16 iulie a.c., polițiști din cadrul Biroului Rutier Craiova, în timp ce se aflau pe strada “Constantin Brâncoveanu” din Craiova, cu ocazia executării serviciului de supraveghere și control al traficului rutier, au depistat  un  bărbat de 53 de ani, din localitate, care conducea un autoturism, deși se afla sub influența băuturilor alcoolice și figura  ca având dreptul de a conduce vehicule pe drumurile publice suspendat. Bărbatul a fost testat cu aparatul alcooltest, care a indicat o concentrație de 1,06 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind condus la spital, unde a refuzat recoltarea de probe biologice. În cursul aceleiași zile, după aproximativ două ore, bărbatul în cauză a fost depistat de o altă patrulă de poliție, pe aceeași stradă din Craiova, fiind testat și  de această dată cu aparatul alcooltest, care a indicat  o concentrație de 1,14 mg/alcool pur în aerul expirat. De asemenea, bărbatul a fost condus la spital, unde a refuzat  încă o dată recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcolemiei. În cauză, polițiștii au întocmit   două dosare penale, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și refuz de recoltare a probelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. Din cercetările efectuate, polițiștii  au stabilit că bărbatul în cauză  a mai fost depistat, în data de 15 iunie 2020, în timp ce conducea un  autoturism   pe raza Municipiului Craiova, având o concentrație de 1,05 mg/l alcool pur în aerul expirat. În urma probatoriului administrat de polițiști, bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore, fiind introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al I.P.J. Dolj, ulterior fiind prezentat în fața instanței de judecată, care a dispus arestarea preventivă a acestuia pe o perioadă de 30 de zile.