Daniela Buruiană a fost numită în calitate de nou membru național din partea României la Eurojust

0
452

Daniela Buruiană a fost numită în calitate de nou membru național din partea României la Eurojust, de către ministrul justiției,  Stelian-Cristian Ion. Dna Buruiană dispune de o îndelungată experiență ca procuror senior în cadrul Ministerului Public al României și a mai îndeplinit funcția de membru național în cadrul agenției europene.

,,Sunt deosebit de încântată de posibilitatea de a lucra din nou în cadrul acestei agenții europene unice, ce furnizează un acces neîntrerupt la experți legali și judiciari din cele 27 de state membre ale UE, precum și din peste 50 de țări terțe. România a avut o contribuție importantă în ultimii ani la activitatea Eurojust și mă reîntorc la agenție deosebit de hotărâtă să continui și să dezvolt această contribuție. Pentru a realiza acest lucru, am marea șansă de a mă putea baza pe expertiza și sprijinul profesional al colegilor de la Eurojust și din România, deoarece doar printr-un efort colectiv putem face diferența, fi eficienți și furniza o valoare adăugată în asistența acordată pentru combaterea criminalității organizate transnaționale”, a declarat Daniela Buruiană.

Cu o experiență profesională de peste 22 de ani în calitate de procuror, Daniela Buruiană face parte dintr-o structură specializată a Ministerului Public: Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT), încă de la înfiinţarea sa în noiembrie 2004.

În decursul anilor, Daniela Buruiană a dobândit o vastă experienţă practică în investigarea și urmărirea penală a cazurilor transfrontaliere de criminalitate organizată, precum și în desfășurarea unor activități multiple și complexe în domeniul cooperării și coordonării judiciare internaționale.

Daniela Buruiană are un master în drept obţinut în cadrul Facultăţii de Drept a Universității București și a absolvit Institutul Național de Magistratură din România. A lucrat anterior ca membru național din partea României în cadrul Eurojust, unde a coordonat echipa de combatere a criminalităţii informatice timp de 6 ani. Sub îndrumarea sa, biroul național din cadrul Eurojust a intensificat puternic cooperarea judiciară dintre România, alte state membre și țări terțe în cazuri transfrontaliere complexe, ce aveau în vedere printre altele, criminalitatea organizată în domeniul traficului de persoane sau al infracțiunilor cibernetice.