Julian Nagelsman va fi antrenorul lui Bayern Munchen

0
519

Julian Nagelsmann va fi antrenorul lui Bayern Munchen din sezonul viitor, a anunţat clubul bavarez, care a ajuns la un acord cu RB Leipzig. Bavarezii vor achita 25 de milioane de euro plus bonusuri, în schimbul cedării tehnicinanului de 33 de ani, care mai avea contract cu ocupanta locului secund din Bundesliga. Nagelsman îi va lua locul lui Hansi Flick şi a semnat un contract pe 5 ani cu campioana Europei.

“Bayern l-a instalat pe Julian Nagelsmann antrenor principal. Născut în Bavaria, antrenorul de 33 de ani va face trecerea de la Leipzig la Bayern pe 1 iulie 2021, înaintea noului sezon. Nagelsmann a semnat un contract pe 5 ani, valabil până pe 30 iunie 2026”, a anunţat Bayern Munchen.

Nagelsman antrenează în Bundesliga de la 28 de ani, reuşind să se califice cu Hoffenheim în grupele Champions League, iar cu RB Leipzig a jucat semifinalele acestei competiţii, anul trecut.

Nagelsmann devine cel mai scump antrenor din istoria fotbalului, titlu deţinut până acum de portughezul Andre Villas-Boas, pentru care Chelsea a plătit 15 milioane euro lui FC Porto, în 2011.