Deputata Alexandra Presură : Autoritățile publice locale se luptă singure cu pandemia și criza economică

0
457
Deputata Alexandra Presură a precizat recent pe pagina sa de facebook că autoritățile publice locale se luptă singure cu pandemia și criza economică. “Uitate de Guvern, primăriile fac eforturi uriașe pentru a continua proiectele de dezvoltare ale localităților, în condițiile în care veniturile proprii sunt drastic diminuate”, a subliniat parlamentarul doljean.
UAT-urile, deși au un rol major în absorbția fondurilor europene se află în pericol să nu poată finaliza obiectivele de investiții pentru că nu au resurse pentru cofinanțare. “În consens cu politica PSD de susținere a autorităților locale, astăzi am depus, împreună cu colegii #senatori și #deputați din județul Dolj, două inițiative legislative care vin să faciliteze finalizarea proiectelor de investiții: un proiect de lege pentru asigurarea contribuției proprii a UAT-urilor de la bugetul de stat la investițiile cu fonduri europene, și un proiect de lege pentru simplificarea #procedurilor de expropriere, care vine de asemenea în sprijinul autoritaților locale și județene”, a mai spus Alexandra Presură
Deputata de Dolj consideră că această problematica este de interes național și extrem de urgentă dacă dorim ca România să absoarbă fonduri europene. “De aceea, sper că cele două inițiative legislative vor fi susținute de către toți colegii senatori și deputați, indiferent de apartenența politică…”