Nistor i-a adus liniştea lui Ouzounidis

0
2926

În ziua în care s-au împlinit 38 de ani de la cea mai frumoasă zi din istoria Ştiinţei, când “Maximii” se calificau în semifinalele Cupei UEFA, epigonii lor obţineau o victorie la fel de muncită, chiar dacă la capătul celălalt se afla “Bătrâna Doamnă” autohtonă, nu “diavolii” de la Kaisersalutern. Este însă şi acesta un succes care alimentează un vis, acela de a readuce titlul în Bănie după trei decenii.

Ştiinţa s-a urnit greu, a avut nevoie de mai mult de o oră pentru a-şi crea ocazii din faze cursive. Fundaşul Papp fusese protagonistul primei reprize, cu ocazii la ambele porţi. În debutul jocului, centrarea lui Cicâldău l-a găsit neverosimil de liber în careu, dar a finalizat  atât de slab încât şi portarul a fost surprins, respingând mingea, deşi era pregătit să o scoată din plasă. Mai periculos a fost Papp la reluarea către propria poartă, în finalul primei părţi, un luft care i-a prilejuit lui Pigliacelli singura intervenţie din meci, însă a fost una providenţială.

Cicâldău a avut parte de două lovituri libere convenabile, una pe repriză, dar a arătat că e în scădere de formă şi la astfel de faze. La rampă a ieşit însă Nistor, care probabil avea nevoie de o pauză, pentru a ne arăta ceva din prestaţiile care-l făceau indispensabil la Dinamo. Suspendat, la Mediaş, ne-a lipsit de pasele sale greşite, dar şi de verticalizările sale şi de pasele între linii pe care nu şi le asumă alţi coechipieri. Cu UTA, a fost singurul care a încercat să spargă barajul arădean. În prima repriză a găsit spaţii, dar nimeni nu i-a finalizat acţiunile. După pauză, a fost la originea marilor ocazii ale lui Camara şi Baiaram, iar la a doua s-a ivit şi pentru a continua faza, cu primul său gol al sezonului. “Ceapă” i-a luat “şunca din fasole” unui adversar pe 16 metri şi a găsit breşa spre gol. A celebrat reuşita cu obişnuitul salut, pe care nu-l mai văzusem de la meciul de titlu cu CFR. Spaniolul Camara a fost ratangiul serii, deşi a impulsionat ofensiva, fiind omniprezent în acţiunile din jumătatea adversă, chiar dacă neinspirat şi egoist în preajma porţii. Iritat de lipsa de atenţie din parte lui Camara, Tudorie şi-a asumat execuţia penalty-ului din ultimul minut, care i-a adus primul său gol la Ştiinţa. Papp insistase într-un duel aerian cu Erico, fundaşul care i-a fost adversar Craiovei şi în dubla cu Sabail, din Europa League. UTA a fost echipa oaspete care a avut cele mai multe cornere pe “Ion Oblemenco” – 9, dar, paradoxal, nu a avut nicio ocazie de gol, exceptând şutul cu care Papp a fost aproape de autogol.

Ştiinţa obţine victoria pe care Ouzounidis o invocase pentru liniştea de a pregăti derby-urile cu FCSB şi CFR, primele din cele 6 care vor urma în ultimele 12 meciuri ale campionatului.

Universitatea Craiova – UTA 2-0 Au marcat: Nistor 69, Tudorie 90+2 – penalty.

Universitatea Craiova: Pigliacelli 7 – Vătăjelu 7, Papp 7, M. Constantin 7, N. Bancu 7 – Mateiu 5, Nistor 8 (90 Căpăţână) – Câmpanu 5 (59 Camara) 6, Cicâldău 6 (84 Fedele), Baiaram 5 (84 Vlădoiu) – A. Ivan 6 (46 Tudorie) 7. Antrenor Marinos Ouzounidis.

UTA: Fl. Iacob – Tomozei (75 Peteleu), Erico Da Silva, Benga, Şliakov – Buhăcianu (76 A. Voinea), Al. Albu, Vorobjovas, Miculescu (86 D. Rusu) – Roger – Ad. Petre (64 Antal). Antrenor Laszlo Balint.

Arbitru: Iulian Călin 7.