Ştiinţa, la cea mai bună prestaţie din acest sezon

0
717

Universitatea Craiova – Gaz Metan Mediaş 3-1

Au marcat: Cicâldău 2, Ofosu 38, Bărbuţ 58 / Cardoso 50.

Universitatea Craiova: Pigliacelli 6 – Vlădoiu 6, Bălaşa 6 (78 Papp), M. Constantin 6, Bancu 7 – Screciu 5 (57 Mateiu) 6, Nistor 6 (86 Căpăţână), Cicâldău 7 – Bărbuţ 7, Ofosu 8, Mamut 7. Antrenor: Cornel Papură. Rezerve: Marinescu – Vătăjelu, Câmpanu, V. Constantin, Tudorie.

Gaz Metan Mediaş: Buzbuchi – Butean, Yuri, Larie, Velisar – Alceus, Francisco Junior (46 Cardoso 69 Niţu) – Horşia (63 Chamed), Deaconu, Ze Manuel – Nuno Valente (63 Sambu). Antrenor: Jorge Costa. Rezerve: Popa – Romeo, Baco, P. Costea.

Arbitru: Horaţiu Feşnic 6. Stadion: „Ion Oblemenco”.

Gaz Metan rămâne până la capăt victima preferată a Ştiinţei anul acesta. A patra victorie din tot atâtea dueluri au bifat oltenii, trei dintre ele cu Papură pe bancă, iar pentru ultima craiovenii se pot bucura din mai multe motive. În primul rând, a fost cel mai bun joc al Ştiinţei din acest sezon, în care am tânjit după nişte fotbal şi ni se oferise cu ţârâita. Apoi, victoria era mai mult decât necesară, atât pentru a încheia perioada nefastă, dar şi pentru că rivalele de pe podium câştigaseră, iar FCSB pare chiar de neoprit. Totodată, Ştiinţa a bifat un succes important pentru că era vorba de un adversar în formă, agresiv, care câştigase meciuri importante şi marcase în exces în ultima vreme. S-a confirmat cu această ocazie şi succesul concludent din Cupă, chiar dacă rivala a fost de alt calibru acum. În sfârşit, finalul de an propune un program intens, dificil, iar pentru moral erau esenţiale aceste trei puncte.

Ca şi la victoriile de la început de an contra Gazului, scorul a fost deschis în primele minute de Alex Cicâldău. După ce înscrisese în minutele 7 şi 3 în meciurile de la început de an cu Mediaşul, decarul Ştiinţei a fost şi mai grăbit, punctând acum în al doilea minut. Bărbuţ l-a scos uşor din joc pe Velisar şi l-a găsit pe Bancu la a doua bară, căpitanul a şutat în portar, dar imediat a găsit assist-ul pentru Cicâldău. Decarul a prins, cu stângul, unica breşă spre plasă, deşi jumătate din echipa Mediaşului se afla în careul mic. În continuare, meciul a propus o sarabandă de cornere, la ambele porţi, nefructificate. După ce a avut posesie superioară în primul sfert de oră, oaspeţii s-au strâns treptat spre propriul careu, iar când au încercat să facă pasul în faţă, au fost taxaţi. Mamut, care joacă din ce în ce mai bine rolul de pivot, l-a lansat pe Ofosu pe contraatac, şi germano-ghanezul a încheiat ideal cursa din stânga, cu şut la colţul lung.

În repriza secundă a apărut pe teren Cardoso şi ne-a oferit faza serii şi a etapei, driblând jumătate din echipa Craiovei, cu portar cu tot, şi a marcat golul de relansat meciul. În primăvară, „Mitică” reuşise o acţiune similară pe „Ion Oblemenco”, obţinând atunci un penalty. Craiova n-a părut să acuze şocul, revenind în atac, destul de sigură pe sine şi n-a avut emoţii pentru victorie. Mai întâi, Ivan Mamut a reluat excelent cu capul, dar n-a scăpat de ghinion, fiindcă a ţintit bara pentru a treia oară de când e la Universitatea. Imediat, Ofosu şi-a încununat cea mai bună prestaţie de când a sosit în Bănie cu un assist pentru Bărbuţ, care a marcat cu şoldul, din careul mic. Pe centrarea lui Cicâldău, Bălaşa putea mări diferenţa, dar pe cât de frumoasă a fost apariţia în faţa adversarului şi detenta, pe atât de imprecisă s-a dovedit lovitura de cap.

Pe final, covorul de pe „Ion Oblemenco” a devenit alb după ninsoarea abundentă, în timp ce Ştiinţa a rămas la fel de ofensivă, totuşi fără a-şi mai penaliza adversarul preferat de anul acesta. Craiovenii rămân la două puncte de lider şi după această etapă şi trebuie să câştige la Arad pentru a avea, la derby-ul cu FCSB, posibilitatea de a reveni pe prima poziţie.