Eurohandbal: România iroseşte pe final o replică bună dată Norvegiei

0
363

Circa 45 de minute a reuşit România să joace de la egal la egal cu Norvegia, principala favorită la titlul european, dar pe final tricolorele au irosit practic această prestaţie neaşteptat de bună, pierzând cu 20-28.

Dinamica excelentă pe faza defensivă, evoluţia foarte bună a portarilor şi reuşitele schemelor din atac le-au ţinut pe tricolore la nivelul puternicului adversar până 17-16 pentru Neagu şi compania. Din păcate, în ultima parte a meciului, nordicele au avut un parţial de 12-3, comparabil cu evoluţiile cu care au spulberat Germania şi Polonia, în partidele anterioare din grupă. Momentele-cheie ale meciului au fost când am condus cu 16-15 şi 17-16, iar pivotul Lorena Ostase a ratat nepermis pe semicerc, iar Neagu şi Buceschi au irosit două aruncări de la 7 metri. Deşi Dumanska, în prima parte, şi Dedu, în repriza secundă, au fost incredibile între buturi, România n-a speculat prestaţia bună şi momentele importante, iar o echipă de calibrul Norvegiei nu-ţi permite foarte multe ocazii de a o depăşi. Din păcate, intrăm în grupa principală cu zero puncte. Singura adversară certă din faza următoare este Croația. Celelalte două se vor stabili marți, dintre Olanda, Serbia și Ungaria.

Au jucat pentru România: Dumanska, Dedu (portari), Buceschi 5 goluri, Ostase 5, Neagu 4, L. Popa 3, Laslo 2, A. Popa 1, Subţirică, Iuganu, Dincă, Polocoşer, Savu.