Peste 100 de premii la concursul naţional de Matematică „LuminaMath”

0
453

Festivitate de premiere, ieri, la Liceul de Artă Marin „Sorescu” din Craiova. 121 de elevi din cei 1700 de participanţi din judeţul Dolj, la cea de a XV-a ediţie a concursului naţional de Matematică „LuminaMath”, desfăşurat în noiembrie 2011 s-au calificat pe primele locuri.

Premiile au constat, în general, în diplome, dar şi obiecte de birotică, inscripţionate cu numele concursului.  Miza cea mare a acestei competiţii o excursie la Istabul, în perioada 18 – 22 aprilie 2012, oferite elevilor cu cel mai mare punctaj la nivel naţional pentru fiecare clasă. Pe lista Doljului se află şase copii: Ana-Maria Cioată – clasa a V-a la Colegiul Naţional „Carol I“, Andrei-Raul Spătaru – clasa a VII-a la Grupul Şcolar „Alexandru Macedonski“ Melineşti, Elisa Ştefania Bănică, clasa a V-a la Şcoala Nr.5 Băileşti, Leonard Vârlan – clasa a VIII-a la Colegiul Naţional Fraţii Buzeşti, Mircea Bînă – clasa a IV-a la Şcoala 2 „Traian”, Miruna Simona Dinu – clasa a VI-a la Colegiul Naţional „Carol I“. Pentru rezultate bune premianţii au fost răsplătiţi şi în bani. La această categorie s-au încadrat elevii Andrei Raul Spătaru, Mircea Bână şi Bogdan Iordache.

Organizat în 10 centre

Concursul „LuminaMath” este organizat de Fundaţia Lumina, Universitatea Europei de Sud-Est „Lumina” dar şi de Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului.

„Este destinat elevilor din clasele IV-VIII şi, în acest an, în judeţul Dolj s-a desfăşurat în zece centre. În Craiova a fost organizat la Şcoala 22 „Mircea Eliade”, Şcoala 2 „Traian”, Şcoala 12 ”Decebal”  şi Şcoala 36, iar în judeţ la unităţile de învăţământ din Calafat, Dăbuleni, Segarcea, Filiaşi, Băileşti, Sălcuţa unde au venit şi elevii de la şcolile arondate. Subiectele au fost propuse de cadre didactice de specialitate din întreaga ţară şi au fost virate către centrele de concurs chiar în ziua testării. Cerinţele au venit în broşuri şi au un grad de dificultate ridicat”, a precizat inspectorul şcolar de Matematică, prof. Tatiana Cristea.

Concursul este considerat ca fiind un antrenament pentru copii care vor să facă performanţă la Matematică. Participanţii au acces la foaia completată în timpul testării scrise, pe care profesorii corectori oferă rezolvarea corectă a subiectelor greşite.