Poliţiştii au început să se ocupe de hoţii de material lemnos de la Amărăştii de Sus

2
335

La data de 7 ianuarie a.c. cotidianul Cuvântul Libertăţii prezenta un articol cu titlu “Se fură pe rupte pădurea, la Amărăştii de Sus”, în care arăta cum zeci de hectare de pădure, aflate pe raza localităţii Amărăştii de Sus, au fost tăiate în ultima perioadă. Proprietarii de pădurii povesteau atunci că furturile au început încă din luna octombrie 2011, şi că hoţii furau lemne în plină zi. Cu numai patru zile în urmă cei de la Primărie, Poliţie şi reprezentanţii ocoalelor silvice din zonă declarau că nu pot face prea multe, fiindcă pădurea este prorietatea privată a cetăţenilor, care ar trebui să asigure pază permanentă, iar în lipsa acesteia fenomenul nu poate fi eradicat. Ieri IPJ Dolj a emis un comunicat de presă în care anunţa faptul că au amendat opt persoane care au fost prinse că arbori din pădurea din Amărăştii de Sus.

La data de 6 septembrie a.c., când un redactor al cotidianului Cuvântul Libertăţii a ajuns în pădurea din Amărăştii de Sus a dat nas în nas cu unii dintre hoţi, care erau la tăiat de lemne în pădure. La vederea acestuia şi a colegilor de la TVR, hoţii au urcat în tractor şi au plecat.  În aceeaşi zi şeful de post din Amărăştii de Sus a refuzat să stea de vorbă cu presa, motivând că are nevoie de permisiunea superiorul său, şeful Secţiei Rurale de Poliţie nr. 12 Daneţi, cms. Aurel Prună. Proprietarii de păduri au depus numeroase sesizări cu privire la furturile de material lemnos. Deci nu se poate spune că organele abilitate ale statului nu erau informate cu privire la ceea ce se întâmplă. De altfel în luna decembrie 2011, proprietari s-au întâlnit la primăriei cu comisar Aurel Prună de la Daneţi, cu şeful de post de la Amărăşti, Florin Dogaru, cu doi agenţi de poliţie, doi inspectori de la Ocolul Silvic Bechet, primarul, viceprimarul pentru a găsi o soluţie ca acest fenomen să fie oprit.

Opt persoane amendate cu câte 1.000 lei

A fost nevoie ca presa să tragem noi un semnal de alarmă pentru ca poliţiştii Secţiei 12 Poliţie Rurală Daneţi să organizeze o acţiune pentru prevenirea şi combaterea sustragerilor ilegale de material lemnos din pădurea de pe raza comunei Amărăştii de Sus. Conform comunicatului emis de IPJ Dolj: “Poliţiştii au depistat opt persoane care tăiau arbori din pădurea respectivă, în urma verificărilor efectuate fiind identificate: Gheorghe Neacşu, 43 de ani, Ştefan Neacşu, 51 ani, Eugen Neacşu,  55 ani, Cornel Ilea, 28 de ani, Valentin Ilea, 26 ani,  Alexandru Tiţă, 42 ani, Constantin Dobre, 57 ani şi Octavian Dobre, 74 ani, toţi din Amărăştii de Sus. Aceştia au fost sancţionaţi contravenţional cu câte 1.000 de lei fiecare în conformitate cu prevederile legale”. Cu o floare nu se face primăvară şi dacă poliţiştii Secţiei 12 Poliţie Rurală Daneţi nu ar fi aştepta să fie mânaţi de la spate ca să îşi facă datoria, poate că la Amărăştii de Sus ar mai fi încă pădure şi nu doar nişte pâlcuri de copaci.

 

2 COMENTARII

  1. Felicitari!!! Sa speram ca e un prim pas care va fi continuat!!!
    Macar se ia atitudine chiar daca amenzile nu vor fi platite. Ar trebui sa-i oblige sa planteze ce au taiat.
    Inca o data felicitari pt articol si pt ceea ce faceti!!!

  2. Din pacate hotii de lemne nu se sinchisesc de o asa amenda pt k a doua zi se duc, mai taie o remorca de lemne pe care o vand si scot de cel putin 5 ori suma amenzii. Noi nu avem niste legi stricte in privinta asta!

Comments are closed.