Guvernul Orban, îşi asumă răspunderea pe buget şi modificările OUG 114, în Parlament

0
573

Senatul şi Camera Deputaţilor s-au reunit în şedinţe comune succesive, pentru angajarea răspunderii Guvernului pe fiecare din cele trei proiecte adoptate de Cabinetul Orban – bugetul de stat pe 2020, bugetul asigurărilor sociale de stat şi modificarea OUG 114/2018.

Potrivit calendarului stabilit de Birourile permanente reunite, parlamentarii au putut depune amendamente la aceste proiecte de lege până luni dimineaţa, la ora 10,00, iar Guvernul urma să decidă, în şedinţă, dacă şi le însuşeşte. Tot astăzi, parlamentarii se vor reuni în a patra şedinţă comună pentru a discuta proiectul de hotărâre privind constituirea Grupului pentru combaterea cancerului.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, va sesiza Curtea Constituţională cu un conflict juridic de natură constituţională între Parlament şi Guvern în legătură cu angajarea răspunderii Executivului pe proiectul de buget pe 2020.

De asemenea, Marcel Ciolacu, preşedintele interimar al PSD, a anunţat că PSD nu va depune moţiune de cenzură. Anunţul liderului PSD a avut loc luni, după şedinţa CEx. “Ei sunt la putere şi noi suntem în opoziţie. Şi vreau să rămână lucrurile aşa. (…) Momentan PSD e singurul partid de opoziţie şi vrem să rămânem aşa. Vom depune moţiune de cenzură în sesiunea următoare”, a declarat Marcel Ciolacu.