Craiova, premiată pentru a treia oară la Gala AMR

0
1040

Municipiul Craiova a fost premiat, pentru a treia oară, în cadrul Galei Asociației Municipiilor din România, eveniment care a avut loc luni seară. Premiul a fost ridicat de o echipă de la Primăria Craiova care a fost condusă de primarul Mihail Genoiu.

Anunțul a fost făcut de primarul Craiovei, Mihail Genoiu, care a postat pe pagina sa de facebook și poze de la evenimentul care a fost organizat, și de această dată, la București. ”Aseară, în cadrul Galei Asociațiilor Municipiilor din România, Craiova a primit pentru al treilea an consecutiv un premiu de excelență pentru promovarea și susținerea antreprenoriatului. Cea mai importantă acțiune a Primăriei Craiova pentru susținerea și promovarea antreprenoriatului, în 2018, a fost concretizarea colaborării dintre Primăria Craiova, Ford Motor Company Fund și Asociația pentru Educație SV Oltenia – EDUCOL – Centrul de Resurse și Angajament Ford (Ford Resource and Engagement Centre, FREC), singurul Centru Ford de această natură din Europa”, a detaliat edilul-șef al Craiovei, care a participat la eveniment alături de viceprimarul Stelian Bărăgan.

Craiova și Clujul, premii în rândul marilor municipii

Pentru anul 2020, autoritățile craiovene sunt convinse că vor transforma Craiova într-o capitală a antreprenoriatului românesc. „De asemenea, Craiova este, în anul 2020, Capitala Antreprenoriatului Românesc!”, a mai adăugat Genoiu. Alături de Craiova a mai urcat pe podium municipiul Râmnicu Vâlcea, care a fost premiat la categoria „Protecția mediului și gestionarea eficientă a deșeurilor”. Categoria „Transport Public și Mobilitate” a fost câștigată de municipiul Suceava. La categoria „Regenerare Urbană” a fost premiat municipiul Galați. Municipiul Cluj-Napoca a fost premiat la categoria „Guvernare locală”, datorită proiectului de bugetare participativă. Categoria „Smart City” a fost câștigată de municipiul Brăila, iar categoria „Digitalizare” de către municipiul Hunedoara. Categoria culturală, „Promovarea culturală, turistică și sportivă”, a fost adjudecată de municipiul Botoșani. Pentru investițiile în Sănătate a fost recunoscut municipiul Roman, iar pentru cele în Educație – municipiul Constanța.

Centrul Vechi și Parcul „Romanescu” au adus premiul din 2018

Gala Asociației Municipiilor din România s-a aflat la cea de-a treia ediție, municipiul Craiova fiind nominalizat și premiat de fiecare dată. Ediția de debut a avut loc în anul 2017 și a fost găzduită la Atheneul Român. Atunci, municipiul Craiova a fost premiat la categoria Sănătate, fiindu-i apreciate investițiile pe care autoritatea locală le-a derulat în infrastructura spitalicească. Cu banji de la bugetul local, au fost modernizate cele trei spitale care se află în subordinea municipalității, Spitalul Municipal Filantropia, Spitalul de Neuropsihiatrie de pe Calea București și Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeș”. Anul următor, în 2018, Craiova a participat din nou la această Gală. De această dată, a câștigat premiul de excelență pentru Regenerarea Urbană a Spațiilor Publice. Premiul a fost acordat atunci pentru modul cum municipalitatea craioveană a reușit să revitalizeze Centrul Vechi al orașului, dar și Parcul „Nicolae Romanescu”, care a fost modernizat, după cum se știe, printr-un proiect cu fonduri europene.