Un cip de siliciu care imită neuronii creierului ar putea ajuta la combaterea paraliziei

0
847

Neuronii artificiali care imită modul în care celulele nervoase ale corpului transferă semnale electrice ar putea ajuta într-o zi pacienții cu leziuni nervoase.

Neuronii sunt incluși în cipuri mici de siliciu (ilustrate mai sus) și ar putea fi utilizate pentru a transmite semnale între celulele nervoase care pot fi deteriorate de boală sau de rănire. În mod crucial, cipurile au nevoie doar de o miliardime din puterea unui microprocesor standard, ceea ce înseamnă că teoretic ar putea fi utilizate în implanturi medicale pentru a ajuta la tratarea bolilor cronice precum insuficiența cardiacă sau Alzheimer.

În teorie, circuitele neuronilor artificiali ar putea reproduce funcția sănătoasă a celulelor nervoase care nu reușesc și să transmită mesaje electrice între diferite părți ale corpului. De exemplu, când inima cuiva eșuează, neuronii din creier nu răspund în mod corespunzător la feedback-ul sistemului nervos, astfel încât inima nu pompează la fel de tare cum ar trebui. Un cip care conține neuroni artificiali ar putea transmite semnalul potrivit pentru a-l readuce pe cale.

Testele la rozătoare au arătat că această abordare a fost mai eficientă decât un stimulator cardiac standard, deși va mai dura încă mult timp până când un astfel de dispozitiv va fi gata să fie implantat la pacienții umani.