„Reverii citadine” în acuarelă și pastel, sub semnătura artistului Aurel Petrescu

0
404

Artistul plastic craiovean Aurel Petrescu va deschide o nouă expoziție personală, vineri, 5 aprilie 2019, ora 17.00, la Galeria ARTIS din Slatina a Muzeului Județean Olt. Intitulată „Reverii citadine”, aceasta cuprinde 33 de lucrări în acuarelă – peisaje din Craiova și din Slatina – și va putea fi vizitată până pe data de 25 aprilie. Artistul a mai expus acuarelă la Muzeul de Artă Calafat, în 2001, în cadrul Salonului de Primăvară, fiind distins cu Premiul I.

„Dinamic, fără a insista pe tușe liniștite, cu un colorit aparte, autorul  călătorește cu îndrăzneală și dexteritate prin viața citadină, surprinzând tăcerea demnă a clădirilor monument istoric lăsate în uitare, oameni care pășesc prin poezia zidurilor, dar pe care o trec cu vederea în graba cotidiană ce ne caracterizează agitându-ne printre anotimpurile existenței”, notează dr. Laurențiu Guțică, directorul Muzeului Județean Olt, referindu-se la această expoziție, adăugând că „Aurel Petrescu este realmente o surpriză plăcută pentru iubitorii picturii”.

Aurel Petrescu este licenţiat al Facultăţii de Automatică şi Calculatoare din cadrul Universităţii din Craiova, promoţia 1983, și și-a obţinut doctoratul cu o teză în domeniul conducerii cu calculator a proceselor industriale, la Facultatea de Inginerie Industrială a Universităţii din Petroşani. Este cunoscut ca pictor de publicul iubitor de artă datorită nu puținelor expoziții deschise, încă de la începutul anilor 2000, la Craiova, Calafat, Slatina, Dr. Tr. Severin, Târgu Jiu, dar și la Muzeul de Artă Pitești, Muzeul Național al Satului și Palatul Parlamentului București, Cercul Militar Național, Cercul Militar Constanța și Muzeul de Artă Vidin (Bulgaria) etc.