Proiectarea pentru Spitalul de Boli Infecțioase, scoasă la licitație

0
601

Primăria Craiova a scos la licitație, la începutul acestei săptămâni, proiectarea pentru reabilitarea termică a Spitalului de Boli Infecțioase „Victor Babeș”. Termenul-limită până la care se primesc ofertele din partea firmelor interesate este data de 17 aprilie.

Autoritățile locale au lansat, luni, în SEAP, achiziția serviciilor de proiectare tehnică pentru Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeș”, despre care se știe că va reabilitat termic cu ajutorul unui proiect european. Potrivit anunțului postat de municipalitate, costurile de proiectare și asistență tehnică pentru acest obiectiv sunt estimate la suma de 558.000 de lei. Termenul-limită până la care se așteaptă ofertele din partea firmelor interesate a fost stabilit pentru data de 17 aprilie, iar criterul după care va fi adjudecată licitația este cel mai bun raport calitate-preț: experiența contând în proporție de 25%, iar prețul oferit de firmele de proiectare – 75%.

Asistența tehnică, pe tot parcursul derulării contractului

Municipalitatea este interesată, potrivit datelor de pe SEAP, de contractarea „serviciilor de elaborare a documentației tehnico-economice, faza PT + PAC + DE + documentații avize, autorizații, acorduri + certificat performanță energetică și servicii de asistență tehnică din partea proiectantului pe parcursul derulării contractului pentru proiectul “Creșterea Eficienței Energetice a clădirilor publice din Municipiul Craiova aparținând sectorului Sănătate, Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie Victor Babeş Craiova”. În lucrarea de reabilitare sunt incluse două corpuri de clădire (C3, C4) ce aparțin spitalului respectiv. Accesul pe amplasament se face din Calea București, prin intermediul unei alei asfaltate.

Reabilitarea termică, un proiect european de 20 milioane de lei

În proiectul european sunt prevăzute să se facă izolarea termică a peretelui exterior, înlocuirea tâmplăriei existente din PVC, care este mai veche de şase ani, precum şi a celei de metal, cu o tâmplărie nouă, termoizolantă. Municipalitatea a luat în calcul şi înlocuirea conductelor de distribuţie a apei, care sunt de o vechime apreciabilă, solicitând şi izolarea acestora, pentru un grad de rezistenţă mai mare. Valoarea totală a acestor lucrări a fost stabilită la suma de 20.688.226,98 lei (inclusiv TVA), contribuţia Primăriei Craiova fiiind de 2% din valoarea eligibilă a proiectului, în cuantum de 300.701,00 lei, precum şi acoperirea tuturor cheltuielilor neeligibile ale proiectului.

Pavilionul de contagioși, construit în 1959

Potrivit autorităţilor, proiectul cu finanţare europeană care priveşte reabilitarea termică a acestui spital a fost selectat pe axa 3.1 a POR. Cele două corpuri de clădire ce fac obiectul proiectului au o vechime considerabilă: corpul C3 -Clădire Pavilion contagioşi II, în anul 1959 şi corpul C4 – Clădire pavilion boli infecţioase I (Corp A+B+C+D), în anul 1980. În cadrul acestui spital îşi desfăşoară activitatea 456 persoane, din care 270 personal medical. Reprezentanţii municipalităţii mai spun că, în ambele clădiri ale spitalului vizate de proiect, se desfăşoară numai activităţi de servicii medicale, unitatea funcţionând în regim de ocupare permanent, 24 ore din 24, 7 zile din 7, pe tot parcursul anului, fiind unul dintre spitalele foarte solicitate din Craiova.